EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Овергаз, Ondo, " Маджаров","СОФ Кънект"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Овергаз, Ondo, " Маджаров","СОФ Кънект"

mail15:15 | 12.07.2021прегледи 1122 коментарикоментари 0


"Американската компания Linden Energy придобива 50% от "Овергаз Инк.". Договорът бе подписан по време на форума "Три морета". Сделката е част от стратегията на Linden Energy за увеличаване на инвестициите в България и региона. Linden Energy е основана през 2013 г. от Стивън Пейн и успешно развива газови проекти в Европа и Южна Азия, като е участвала в изграждането на няколко големи газопровода. От 2016 г. Linden Energy е собственик на 10% от капацитета на газовия интерконектор Гърция-България. Българската частна газова компания "Овергаз" е основана през 1992 г. Част от нея е "Овергаз Мрежи", която е най-големият дистрибутор на газ в България с изградени над 2500 км газопроводни мрежи и над 81 000 клиенти.

-----------

Българската компания за прецизно земеделие Ondo Solutions привлече инвестиция от €1 млн. Водещ инвеститор отново е фондът Eleven Ventures. Новите инвеститори в този рунд са Sofia Angels Ventures, BrightCap, MFG Invest, HR Capital и Георги Захариев. Най-големият инвеститор в новия Seed рунд на Ondo Solutions е Sofia Angels Ventures - фонд за рисков капитал, подкрепен от Европейския инвестиционен фонд, заедно с бизнес ангели, семейни офиси и други частни инвеститори и фондове. Ondo предоставя смарт система за прецизно напояване, торовнасяне и климатичен контрол за всички видове култури, подходяща за внедряване в оранжерии и открити земеделски площи. До момента системата е инсталирана и работи успешно в оранжериите и земеделските площи на над 15 фермери в България и Северна Македония.

------------------

Пловдивската компания "Димитър Маджаров" инвестира 500 хил. евро в нова линия за производство на прясно мляко. Шестдесет процента от сумата са собствени средства, а останалите - субсидия по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от дружеството. Реализацията на проекта отнема две години. Средствата са предназначени за инсталация за ледена вода за охлаждане на суровината и за автоматизирана линия за бутилиране. Производителността е 5 хил. литра на час. Резултатът е четири вида прясно мляко: с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, както и био прясно мляко с 3.7% масленост. Очакванията на мениджмънта са, че продуктите от новата линия ще доведат до между 2% и 5% ръст на приходите през 2021 г.

---------------

Хесус Кабайеро е новият изпълнителен директор на "СОФ Кънект", съобщават от компанията, която е концесионер на летище София. Промяна има и в надзорния съвет на „СОФ Кънект“ АД, където Тиери До, изпълнителен директор на "Меридиам" и досегашен негов член, ще замени от септември сегашния председател Илияна Цанова. Тя поема поста на заместник-директор на главна дирекция „Бюджет“ на Европейската комисия. Наскоро летище София бе сертифицирано с най-високата степен за работа в условия на коронавирус от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe). За безопасността и удобството на пътниците лаборатории за тестване за COVID-19 се създават на Терминал 1 и Терминал 2.

----------------

Сменят членовете на Управителния съвет на „Терем“. Освободени са директорът на "Почивно дело", директорът на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, както и някои от служителите, съобщи министърът на отбраната Георги Панайотов. "Ръководството на "Терем" се е ползвало от социални облаги. Извършвани са командировки в чужбина с неясна цел, без резултати. Служебни автомобили са се използвали за лични цели. Понастоящем имат способност за ремонт само на стара съветска техника. Холдингът, за да поддържа останалите си предприятия, е дал заем на стойност 42 млн. лв. с ДДС, които никога няма да бъдат върнати. Не е направено нищо за модернизирането на групата и усвояването на нови мощности. Дружествата работят на загуба, а Съветът на директорите няма бизнеспрограма, коментира още Панайотов.

Източник: БТА, Капитал, 24 часа, money.bg, Банкеръ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg