EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Нестле, Ролпласт, София Парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Нестле, Ролпласт, София Парк

mail15:15 | 24.04.2018прегледи 4260 коментарикоментари 0


За първото тримесечие на 2018 г.  групата Нестле отбелязва органичен ръст от 2.8%, с 2.6% от реалния вътрешен ръст (RIG) и 0.2% от ценообразуване. Продажбите се увеличават с 1.4% до 21.3 милиарда швейцарски франка (в сравнение с 2017 г.: 21 милиарда швейцарски франка). Придобиванията имат положителен ефект от 0.2%, а валутните курсове влияят негативно с 1.6%. Стратегията за управление на портфолиото остава непроменена. Придобиването на Atrium Innovations е финализирано в началото на март, а продажбата на бизнеса за шоколадови и захарни изделия в САЩ приключва в края на март. Постигнато е споразумение за придобиване на Terrafertil, както и за излизане от бизнеса с водите в Бразилия; Цялостната прогноза за 2018 е потвърдена.

Продажбите на Несле в България за 2017 година са на стойност от 58 млн. лв., печалбата възлиза на 23.3 млн. лв.

За периода януари-април 2018 година продажбите възлизат на 54.1 млн.лв., органичен ръст от 6.8%, реален вътрешен ръст 4.6%.

Групата планира за 2018 година следните иновационни и реновационни проекти:

Kit Kat Senses (Великобритания/Испания/Холандия/Германия/Франция)

Kit Kat СоленКарамелFudge (Великобритания)

Kit Kat Chunky Млечен

Кръгъл Поп Чок (Nestle Professional)

•Кръгъл Поп Чок за киносалоните в Европа

•По малък Поп Чок като съставка в сладоледения бизнес

 

Започна изграждането на спортна зала „София Парк“ и на фаза II от строителството на най-големият мултифункционален проект в България, съобщиха инвеститорите от Garitage Investment Management ЕООД. Спортна зала „София парк“ ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски“, където отборът ще тренира и ще домакинства мачове си. Капацитетът на залата ще бъде 1 700 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионска лига по волейбол. В програмата на залата ще бъдат заложени и часове на волейболна школа „Владо Николов“ – волейболни тренировки с аматьорска насоченост, които ще се водят от треньори-специалисти за всяка възраст. Работещи и живеещи в комплекса ще имат възможност да практикуват също баскетбол и футзал. Проектното решение на залата предлага идеята за цялостен многофункционален спортен комплекс, в който са обособени няколко основни блока – основна спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси, охрана, кафене и т.н.

Инвестицията в залата възлиза на 5 млн.лв., а нейният проект беше представен публично през октомври миналата година.

---------------

Започна разширяването на производствения комплекс на „Ролпласт Груп“ АД, чията база се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта е в общ размер на 7 млн. лв. Тя включва изгрждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна сграда. След цялостната реализацията на проекта най-големият производител на на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32 000 кв. м. производствена база.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg