EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Нестле, Кауфланд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Нестле, Кауфланд

mail13:06 | 08.08.2022прегледи 708 коментарикоментари 0


Нестле публикува финансовите резултати на групата за първото полугодие на 2022 г. Несле България отчита 10,3% органичен ръст за първата половина на 2022 г., което е 20% по-високо от средния ръст на компанията на групово ниво. 
Групата отчита органичен ръст от 8.1% и значително увеличение на оперативната печалба и стойност на акция.

Отговорният начин при прилагането на ценовите увеличения заради безпрецедентния инфлационен натиск от всички екипи на местно ниво позволява, въпреки предизвикателствата на пазара, да се постигне значителен ръст на инвестициите зад капиталови разходи, цифровизация и устойчивост, коментират от компанията.

Финансовите резултати на Нестле първите шест месеца на 2022 година


За по-малко от шест месеца обектите на Kaufland, в които могат да се дарят стари дрехи, аксесоари и текстил, са се увеличили с 13. На паркингите на общо 25 хипермаркета от веригата в цялата страна могат да се открият контейнери за текстилни отпадъци. Инициативата се провежда съвместно с БЧК и едно от водещите предприятия за последващо преработване на текстилни отпадъци у нас - „Хюманита“.

От първите месеци на годината досега, мрежата с контейнери в обекти на Kaufland се е разгърнала с нови локации на паркинги на по два магазина в София, Варна и Перник, един в Стара Загора, Велико Търново, Севлиево и Асеновград и цели три в Бургас. За сравнение, от старта на съвместното партньорство през 2016-та до началото на тази година, контейнерите за разделно събиране на текстил обхващат 12 от хипермаркетите на най-голямата верига в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg