EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Нестле, Бош, ОББ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Нестле, Бош, ОББ

mail07:10 | 04.03.2021прегледи 1688 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings (Фич Рейтингс) промени перспективата на Обединена българска банка (ОББ) от “стабилна” на “положителна” като в същото време потвърди кредитния рейтинг на банката (IDR) на ниво “A-”. С тази оценка ОББ продължава да притежава най-високия рейтинг в страната. Рейтингът на ОББ беше увеличен до най-високото ниво за България още през 2017 г. след придобиването ѝ от белгийската банково-застрахователна група KBC. Потвърждаването на високата оценка отразява становището на Фич, че ОББ може да разчита на подкрепа, благодарение на синергията си с белгийската компания майка KBC, която от своя страна е с рейтинг ‘A’. Кредитният рейтинг на КВС служи за отправна точка за кредитния рейтинг на ОББ, тъй като ОББ е категоризирана като значим пазарен участник за групата и минималното й изискване за собствен капитал и приемливи задължения (MREL) се основава на стратегията на КВС за единна точка за преструктуриране (SPE). Подкрепата за ОББ се потвърждава и от високото ниво на операционна и управленска интеграция в рамките на KBC Груп.

----------------

. Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2020 г. В петнадесетото издание на конкурса „Инвеститор на годината“ Нестле България беше отличена със своята инвестиция на стойност 23 млн. лв. Проектът е насочен към автоматизация и дигитализация на производствените мощности в шоколадовата фабриката на Нестле в София и разширяване портфолиото от продукти.

Инвестицията през 2020 година от нови 23 млн. лв. е в нова роботизирана пакетираща поточна линия, която увеличава производителността на фабриката с 11%. Новата поточна линия осигурява по-безопасна работна среда, тъй като позволява отпадането на голяма част от ръчните дейности, намаляване дефектите при опаковане на продукти и подсигурява по-добър външен вид на неопакован и опакован продукт. Фабриката на Нестле България в София е един от трите най-големи центъра за производство на шоколадови десерти KIT KAT® на континента. В нея се произвежда продукция за 35 пазара в света и България. Приблизителното производство е 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици годишно.  90% от готовата продукция се реализира чрез експорт, 10% се реализира на местен пазар.

---------------------

Бош Инженеринг Център София бе отличен със статуетката „Златен бик“ в категорията „Инвестиция в иновативен бизнес“ на петнадесетите годишните награди „Инвеститор на годината” на Българска агенция за инвестиции (БАИ).  „Бош инвестира в R&D в България по две основни причини. Първо, ние сме убедени, че тук има таланта и човешкия потенциал, необходим за създаването на високи технологии и изкуствен интелект. Второ – тези иновации действително променят живота на хората към по-добро и не толкова заради комфорта на автономните автомобили, колкото заради драстичното повишаване на сигурността и намаляване на жертвите на пътя. Това са неща, в които убедено вярваме, които ще продължим сериозно да развиваме и в които ще инвестираме в бъдеще. Благодаря за тази награда и признанието!“, каза Константин Конов, управляващ директор на Бош Инженеринг Център София.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg