EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Научен център в Пловдив & в.Стандарт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Научен център в Пловдив & в.Стандарт

mail12:05 | 29.07.2015прегледи 1975 коментарикоментари 0


Китайската компания за производство на оптични кабели Hengtong Optic-electric Co Ltd. обмисля да стартира нова производствена база в България като част от плановете си за разширяване на външните пазари, заявиха от българското икономическо министерство, цитирани от сайта www.europeanplasticsnews.com. Hengtong също така обмисля да създаде съвместни предприятия с български фирми в тази област. Съобщението беше направено след среща, проведена преди дни между представители на компанията и заместник-министъра на икономиката на България Любен Петров по време на негова визита в Шанхай. Вицепрезидент на Hengtong Анмин Гао каза, че компанията има за цел да постави началото на голям свой инвестиционен проект в Централна и Източна Европа и в същото време отбеляза, че България е в центъра на тези планове. В момента китайската компания използва суровини, закупени от български доставчици, за да произвеждат своите кабели. Продукцията на фирмата използва различни пластмаси, включително PVC, PE и PP, според данни, оповестени от Hengtong. На този етап обаче не се разкрива конкретния размер на планираната китайска инвестиция в нашата страна. Китайската компания Hengtong Optic-electric Co е специализирана в производството на оптични влакна, оптични кабели, специални оптични кабели и оптични компоненти. Кабелите на компанията са използвани в различни области, включително в химическата, въглищна и строителна промишленост. През 2014 година китайската компания отчете приходи за около 7 млн. долара (за 6,2 млн .евро) според данни, получени от българското министерство.

Алехандро Платер е новият главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group (TAG). Той бе избран на среща на надзорния съвет на TAG по предложение на двамата мажоритарни собственици América Móvil и Österreichische Bundes- und Industriebeteiligungen GmbH (ÖBIB). Освен новата си длъжност Алехандро Платер ще запази и досегашната си позиция на главен директор „Операции“ в TAG. Зигфрид Майрхофер остава главен директор „Финанси“ на компанията. Алехандро Платер има богат професионален опит в сектора на телекомуникациите. През 1997 г. той заема длъжността директор „Продажби“ за Аржентина в Ericsson. През 2004 г. се премества в Стокхолм и става директор „Продажби“ за Северна и Южна Америка в компанията. Две години по-късно той заема длъжността на директор „Продажби“ за Мексико, а от 2007 г. става и вицепрезидент и мениджър „Големи клиенти“ в Ericsson. От 5-и март 2015 г. г-н Платер e назначен за главен директор „Операции“ в TAG. Алехандро Платер е учил икономика в университета в Буенос Айрес и е завършил няколко допълнителни квалификационни курса в сферите на продажбите и мениджмънта в Колумбийски университет и училището по бизнес „Уортън“ в САЩ, както и в Лондонското училище за бизнес и финанси във Великобритания.

Първото споразумение за споделяне на мрежи на българския телеком пазар е факт, след като Мтел и Макс сключиха договор за национален роуминг. Главните изпълнителни директори на двете компании Танасис Кацирубас и Нейчо Величков подписаха споразумението. В момента 4G мрежата на Макс покрива почти 40% от населението на страната. При националния роуминг оператор с ограничено собствено покритие (Макс) използва мрежата на вече утвърден телеком (Мтел) срещу заплащане на едро и предлага услуга от свое име по цени на дребно, които определя сам. В конкретния случай, клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната му на покритие, услугата им ще се прехвърля към мрежата на Мтел.
Научен център в областта на растителната системна биология и биотехнология предстои да бъде изграден в Пловдив. За изпълнението на проекта PlantaSYST си партнират 3 български и 2 германски научни организации. Целта е центърът да се развие като лидер в сферата на растителните науки на територията на България и Югоизточна Европа. Финансирането за реализацията е осигурено от европейската програма "Хоризонт 2020". От българска страна участват пловдивските научни организации Институт по молекулярна биология и биотехнология; Институт по зеленчукови култури "Марица" и Институт по микробиология, лаборатория по приложна биотехнология. Партньори от Германия са Университетът "Потсдам" и Институтът по мулеколярна растителна физиология "Макс Планк". Ръководител на проекта PlantaSYST е проф. Цанко Гечев. Центърът ще работи върху създаване на нови продукти за българския и европейския пазар, нови технологии за отглеждане на растения, нови сортове с подобрени хранителни качества и др.

Главният редактор и изпълнителен директор на в. „Стандарт" Славка Бозукова става собственик на 50% от акциите на „Интермедиа". В дружеството влизат водещата агенция „Блиц" и вестниците „Шоу", „Над 55" и „Доктор". До момента Бозукова беше само управител на „Интермедиа" заедно с Георги Стоянов Илиев. Сега тя придобива неговата собственост във фирмата (40%), както и дела на Пламен Каменов (10%) чрез новорегистрираната фирма "Пи комюникейшън". Георги Илиев излиза изцяло от дружеството като престава да бъде и негов управител. Останалите 50% от „Интермедиа" остават собственост на "ГМ Прес" АД. Фирмата е в борда на директорите на издателите на в."Стандарт" - "Стандарт Нюз" ЕАД. До август 2014г. Бозукова беше член на борда на директорите на "ГМ Прес", но излезе от управлението заедно с друг член на борда - Светлин Панов. На тяхно място влязоха Боряна Михайлова и Михаил Михайлов.
Източник: Стандарт

Източници: фирмени съобщения, БНР, в.Монитор


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg