EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Лидл, „Костал“,“Мелексис”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Лидл, „Костал“,“Мелексис”

mail14:08 | 21.03.2018прегледи 5487 коментарикоментари 0


Лидл България ще обнови още 25 свои магазина през следващата една година, съобщава компанията. По-модерна визия, повече простор и комфорт за клиенти и служители, както и използване на съвременна техника и оборудване са основните акценти при реновирането на обектите. Едно от улесненията, например, е извеждането на традиционно силни стокови категории в предната част на магазина - така Мениджър Свежест ще посрещне клиентите с разнообразие от качествени плодове и зеленчуци редом с вкусния хляб от фурната на Лидл и прясното месо.

За по-лесното ориентиране в обекта ще допринася и внедряването на т.нар. концепция „магазин в магазина“, благодарение на която всички артикули от дадена продуктова група ще бъдат обособени на отделна площ по определен формат. По този начин клиентите имат възможността да пазаруват по-лесно и да не губят време в търсене на стоки, които често пазаруват едновременно - напр. козметика и перилни препарати, безалкохолни с алкохолни напитки и вино и др. Заедно с обновяването на магазините поетапно стартира и подмяна на осветлението с LED, което ще доведе до подобряване и на енергийната ефективност на обектите от веригата.

До момента обновените по този начин обекти на веригата са 33. Очаква се нововъведенията да се приложат в още 10 града в страната, сред които София, Пловдив, Бургас, Козлодуй, Кърджали, Враца, Велико Търново, Шумен и др.

------------------------

Белгийската компания “Мелексис”, която произвежда микрочипове за автомобилната индустрия, ще разшири производството си в София и ще инвестира 75 млн. евро до 2022 г. Тази година тя ще разкрие 150 работни места, а до 2022 г. - още 150, съобщи Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ). “Мелексис” работила по проекта от 2 г. и с помощта на СОАПИ и столичния кмет Йорданка Фандъкова той бил финализиран. По проекта с лондонската агенция за инвестиции интерес са проявили 70 наши компании. “Сред тях са IT и аутсорсинг фирми, и такива, които се занимават с традиционни производства - като “Софийска баница”. Те вече пишат бизнес план, за да продават баници и в Лондон. По програмата фирмите ще получат безплатно офис и бизнес консултации в Лондон за 1 месец. СОАПИ ще осигури същите условия за английски фирми, които искат да правят бизнес в София. 54,5 млн. лв. са приходите от приватизация на СОАПИ през 2017 г., най-много - 46 млн. лв. са от продажбата на Общинска банка. СОАПИ разработва и платформа за стажантски програми, която ще свърже бизнеса със средните училища.

-----------------

Немската фирма „Костал“, която преди година отвори свое предприятие в Пазарджик, ще разкрие нови 1100 работни места. Инвеститорите са внесли работните си проекти в общинската администрация. Решението е било взето на заседание на борда на директорите, които са изразили задоволство от досегашната работа на фирмата си в България и в Пазарджик. Компанията ще инвестира в изграждането на 12 500 кв. м. халета, в които ще се помещава новото им производство, след като преди година взеха базата на бившия завод “Металик“ в града и отвориха предприятие за авточасти. Компанията РАИС ООД Пазарджик, която произвежда стругове с цифрово-програмно управление и разшири производството си в съседни държави, като Хърватска и други, също ще разкрие 110 работни места. Очаква се в Пазарджик да бъдат осигурени работни места за около 200 души и от турски инвеститор, който преди време закупи 40 дка площ в Индустриалната зона на града.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146