EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Лидл и децата, рейтинг на Fibank

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Лидл и децата, рейтинг на Fibank

mail15:09 | 19.05.2016прегледи 1163 коментарикоментари 0


Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ „Св. Климент Охридски“ в Троян. „Кулинарно междучасие - Манджицу" е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Проектът има за цел да подпомогне родители и училища да обърнат тревожната тенденция  свързана с наднорменото тегло сред подрастващите  с помощта на „Кулинарно междучасие - Манджицу". По интригуващ и образователен начин се представя на децата колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици както и да готвят в къщи с мама и татко.

Kулинарният урок е в рамките на 60 минути, по време на който децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като им дава и съвети за здравословно хранене. По време на урока децата имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения.  С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.

Разработено е и мобилно приложение "Манджицу". През ноември 2016 г. проектът ще гостува в 5 училища в страната, като всяко училище може да кандидатства.

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг (Long-term IDR): ‘B-’, със стабилна перспектива на Fibank (Първа инвестиционна банка). Fitch оценява положително развитието на корпоративното управление и управлението на риска на банката. Fibank реализира този проект съвместно с дългогодишния си партньор - Международната финансова корпорация (IFC). Организационните промени, включването на Главен финансов директор (CFO), Главен директор риск (CRO) в Управителния съвет и още един независим член в Надзорния съвет с богат международен опит, също са оценени положително от рейтинговата агенция.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg