EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Кауфланд - инвестиции, Лидл е-ваучери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Кауфланд - инвестиции, Лидл е-ваучери

mail09:05 | 19.03.2024прегледи 466 коментарикоментари 0


1.8 млрд. лв. са инвестициите в дълготрайни активи, които е реализирала в последните 18 години най-голямата компания в ритейл сектора у нас – Kaufland България. Това показва годишен отчет на веригата. 

През 2024 г. Kaufland България е най-големият частен работодател в страната с екип от близо 7500 служители, като от 2006 г. досега изплатените от компанията заплати възлизат на над 1 млрд. лв. 

Средният брой на артикулите във всеки един от 65-те магазина в цялата страна е до 21 000, като 87% от тях са от български производители или доставчици. 1.63 млрд. лв. са внесените към държавата данъци и 309 млн. лв. са изплатените осигуровки на служителите за същия период.

-----------------------

От този месец Лидл България приема разплащания както с хартиени, така и с електронни ваучери за храна на следните оператори: “Kaufland/Кауфланд Сървис” ЕООД, “Edenred/Идънред България” АД, “Pluxee/Плъкси България” ЕООД, “Tombou/Томбоу България” ЕООД, “Prizma-lux/Призма Лукс” ООД и “Български пощи” ЕАД.

Електронните ваучери се използват по същия начин, както банковите карти - на POS терминал, като важат включително и за касите на самообслужване. Сред  предимствата им са, че с тях може да се плащат храни за по-малки суми и няма ограничение за минимална стойност на покупката. Както и при хартиените ваучери, и с електронните не може да се пазаруват цигари и алкохол. 

С новите ваучери клиентите не са задължени да използват цялата заредена сума, като остатъкът се съхранява в картата и може да бъде използван многократно. 

Ако сумата, заредена в електронния ваучер, не достига клиентите могат да доплатят с друг вид платежно средство, като банкова карта или пари в брой. Срокът на валидност отново е до една година.

Лидл България ще продължи да приема ваучери на хартиен носител до изтичане на срока им на валидност.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158