EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Екстрапак, Лесо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Екстрапак, Лесо

mail09:05 | 26.01.2022прегледи 928 коментарикоментари 0


Нов завод за хартиени опаковки ще строи край Велико Търново компанията „Екстрапак”. В него ще се произвеждат чантички и пликове от екологични хартии, получени от отпадъчни селскостопански материали и от рециклирани вторични суровини, уточни изпълнителният директор Милен Георгиев. Издено е строително разрешение и компанията има намерение да построи завода още до края на 2022 г.

Тъй като производството няма да замърсява въздуха, няма да има и отпадъчни води, както и твърди отпадъци, за завода не се изисква Оценка на въздействие на околната среда (ОВОС). Новият завод на „Екстрапак” ще бъде четвъртият поред. Той ще се строи на собствен терен върху 5 дка площ с РЗП 7000 кв. м и ще се намира по пътя за с. Леденик. В него ще се работи при непрекъснат производствен цикъл, ще се отворят нови 80 работни места – по 20 души в четирите смени.

Източник: Борба - Велико Търново

Старозагорската строителна компания „Лесо“ ще стартира мащабен проект на Старозагорските минерални бани. Проектът включва комплекс от 40 - 50 къщи, разположени върху площ от 80 дка. Парцелът се намира по пътя към местността „Богородична стъпка“, съобщи Пламен Михалев, съдружник в „Лесо Инвест“. Инвестицията в комплекса ще бъде между 5 и 10 милиона евро.

Точната сума ще зависи от това дали комплекса ще бъде изцяло затворен или частично. Само за изграждането на инфраструктурата на обекта – пътища, канализация, водопроводи, ел. инсталация, инвестицията ще надхвърли 2 млн. евро. Плановете включват през 2022 година „Лесо“ да стартира и изграждането на модерна логистична база на „Брадърс Комерс“ в бивш корпус на ДЗУ.

Производствената база на „Лесо“ – „Изолинвест“, прилага напълно нова технология за производство на стиропорени тухли, които се използват при строителството на сглобяеми къщи по технология „оставащ кофраж“. Старозагорската фирма е единственият производител на такива тухли в България. Източник: divident.eu


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg