EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Еврохолд, Eberspaecher, Next.e.GО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Еврохолд, Eberspaecher, Next.e.GО

mail17:15 | 07.06.2022прегледи 1000 коментарикоментари 0


В края на 2023 г. ще бъде произведен първият електромобил у нас серийно производство от германската компания Next.e.GО, която в България оперира съвместно с дружеството Адвент, което е собственост на Кирил Домусчиев. Първата копка на завода край Ловеч се очаква да бъде в началото на юли, а след като заработи на пълни обороти през 2025 у нас годишно компанията ще произвежда по 20 хил. автомобила годишно, допълни Домусчиев. В момента текат последни съгласувателни процедури по инвестиционния проект, който е разработен от германски и български архитекти. Автомобилите се очаква да намерят реализация в цяла Европа Последно край града се сглобяха автомобили на китайската компания Great Wall. В Ловеч се произвеждаха в продължение на повече от 20 години модели на „Москвич“.

--------------------

Голяма слънчева електроцентрала ще бъде изградена край търновското село Леденик. Тя ще бъде разположена на площ от 236 дка. Сделката за придобиване на терените е факт, а Община Велико Търново е получила под формата на местен данък над 50 хил. лв. До неотдавна собственик на имота е бил инвестиционният фонд „Сток плюс“. Наскоро компанията продава земята чрез две сделки. Първата е за 236 дка и е на стойност 1,955 млн. лв., а другата е за 841 дка в района на Сухиндол, които са изтъргувани за още 1,6 млн. Средната цена за декар в Търновско е 8287 лв., което е близо десеторно повече от стойността, на която държавата отчуждава частните имоти заради строителството на АМ „Хемус“ в областта. Купувач на терена край Леденик е компанията „ДЕС ОО2“. Преди два месеца дружеството е променило името си на „Тиера дел Сол 002“. Едноличен собственик на фирмата е „Енерго-Про“. Соларен парк ще бъде изграден и на терените в Сухиндол.

-----------------

Компанията за производство на отоплителни и климатични системи за автомобили Eberspaecher (Ебершпехер) ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г., съобщиха от кметството в крайдунавския град. Новосъздаденото дъщерно дружество Ебершпехер България ще отговаря за местните дейности. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар. В русенската индустриална зона Слатина, Ебершпехер избра парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

----------------

Новият собственик на ЧЕЗ България - Еврохолд България АД, отбелязва рекордно високи приходи и почти тройно увеличение на печалбата си през първото тримесечие на 2022 г., показва консолидираният отчет на холдинга за периода. Общите приходи от януари до края на март скачат повече от четири пъти до над 1.67 млрд. лева. Енергийният бизнес формира малко над половината от постъпленията на групово ниво за периода. Принос за растежа има и увеличеният премиен приход от застрахователна дейност, реализиран от Eвроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ) на по-новите за групата пазари. Енергийният бизнес допринася съществено и за повишаването на рентабилността на холдинга. Оперативната печалба (EBITDA) от тази дейност надхвърля 71 млн. лева за периода.

Източник: Марица, Борба Велико Търново, money.bg

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg