EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Домейн Беса Валей, ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Домейн Беса Валей, ББР

mail18:15 | 14.10.2021прегледи 838 коментарикоментари 0


Домейн Беса Валей, една от най-успешните винарни в България, създател на вината Enira, отбеляза  20 година от създаването си, когато двама изключителни винари и приятели пристигат от Бордо в пазарджишкото село Огняново, където зад завоя, след каменната кариерата пред тях се открива неповторима гледка – просторно поле с превъзходно изложение и всички останали качества на първокласните лозя във Франция. Това са граф Стефан фон Найперг, собственик на няколко имения в Бордо, и виненият консултант Марк Дворкин. Веднага след тяхното решение да изградят винарна по френски модел на това място, към тях се присъединява и германският финансист Карл Хайнс Хаупман, който дава и най-сериозен тласък на проекта. Решават да нарекат имението Домейн Беса валей, по името на древното тракийско племе беси, населявало тези земи.

„Осъзнаваме колко сме свързани с древната история на това място, където се е правило вино буквално от векове. Днес ние се опитваме да правим тук най-добрите вина по най-добрия начин“, казва граф фон Найперг.

Тримата визионери и до днес са пряко заети във всички стъпки от производството на вината на Беса валей, а от българска страна зад тях стои голям екип, ръководен от Ивайло Антонов, управител на имението, заедно със Светлозар Джуров, главен енолог на винарското имение.

„Ние станахме на 20 години, което е чудесна възраст за една винарска изба. Защо ли? Защото сега лозята ни навлизат в топ форма и следващите 20+ години ще ви зарадваме с още по-добри продукти, ще покажем някои чисто сортови вина, ще продължим да даваме най-доброто, на което сме способни“, заяви Карл Хайнс Хаупман от сцената на тържеството.

За двадесетте си години винарната се превърна в крайъгълен камък за качество при червените вина. Всички техни продукти под марката Enira, Reserva, BV Grande Cuvee и Syrah присъстват в листите на топ ресторантите у нас.

-----------------

Българска банка за развитие АД приключва 2020 г. с 231 млн. лв. загуба, според одитирания отчет на кредитната институция, изготвен и подписан от новото й ръководство и заверен от две одитни компании. Основната причина е в заделянето на провизии по очаквани загуби от кредитна дейност. По кредитите, отпуснати в рамките на анти COVID програмите, банката е начислила 120 млн. лв. провизии. Докато 137 млн. лв. са разходите за обезценка на кредитни експозиции. С кредити за над 140 млн. лв. са финансирани дружествата "Слънчев ден" , "Благоевград БТ" и "Роудуей кънстракшън". В следващата група са компаниите със заеми за над 115 млн. лева. Това са "Маркет инвестмънт" и "Интернешънъл инвестмънтс". В третата група - със заеми от по над 60 млн. лв. - са "Параходство БМФ", "Транспект" и "Инса Ойл".

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg