EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми в България: StoreGecko, Daskal.eu, Roca

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми в България: StoreGecko, Daskal.eu, Roca

mail15:10 | 17.01.2017прегледи 2057 коментарикоментари 0


Българският стартъп StoreGecko подписа споразумение за двустранно партньорство с водещата американска платформа за онлайн търговия – BigCommerce. По силата на договора българската компания ще бъде предлагана от платформата като едно от ексклузивните приложения, които ще помагат на онлайн магазините по целия свят по‑лесно и бързо да управляват продуктите си. Като част от партньорската програма, StoreGecko ще може да предлага на клиентите индивидуални решения за търговия, благодарение на BigCommerce, водещата платформа за електронна търговия на бързорастящи брандове и такива от средна пазарна величина.

**********************

Образователната платформа Daskal.eu стана първата българска фирма, включена в програмата за подкрепа на стартъпи FbStart на Facebook. В официалното писмо от екипа на акселератора се посочва, че българският проект е избран заради впечатляващото ниво на разработка до сега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване. Като участник в акселератора на Facebook българската фирма ще получи услуги и инструменти на стойност 40 000 щ. д. от социалната мрежа, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Той ще има също възможност да комуникира директно с екипа на Facebook и ще получи достъп до общност от стартъпи от целия свят. Daskal.eu е изключително лесна за използване платформа и всичко, което е необходимо, за да започне един потребител работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера. Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. Припомняме, че тя вече се използва активно от Техническия университет – Габрово и редица други учебни заведения.

*****************

На 17 януари 1917 г., в Гава, Испания, започва строежът на първата фабрика Roca. Компанията счита датата за свой рожден ден и днес чества 100 години.  Испанската Roca Group предвижда нов растеж и обяви финансовите резултати за 2015 г. като най-добрите от 2007 г. насам. Те показват, че компанията е достигнала оборот от 1,717 милиона евро. С увеличение от 4,3% в сравнение с предходната година, това е най-добрият й  резултат от 2007 г. насам. Оперативната печалба (EBITDA) е 228 милиона евро, което представлява 13,3% от общия оборот. Данните сочат консолидирана нетна печалба в размер на 83 милиона евро. Традиционните за компанията пазари (Испания, Швейцария и еврозоната като цяло) са увеличили продажбите с 14,3%, до 932 милиона евро. Те компенсират спадът на пазарите от  БРИК и пазари на които Roca Group навлиза. Обезценяването на бразилския реал (-15.8%) и рублата (-25,1%) оказват негативно влияние върху изпълнението на целите на компанията на БРИК пазарите, тъй като те консолидират резултатите си в евро.

Фабриката на компанията в гр. Каспичан е една от най-модерните в Европа, работи на пълен капацитет и продукцията е високо оценена и извън Европа. Страната ни се превръща в обединителен център на представителствата на Roca Group на Балканите (Румъния, Хърватия, Гърция и България), а за добрата съвместна работа и обмяната на опит и идеи говорят резултатите.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139