EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Белла, Siemens, ЧЕЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Белла, Siemens, ЧЕЗ

mail12:37 | 16.11.2015прегледи 1050 коментарикоментари 0


Атанас Урджанов е новият Директор „Операции” в „Белла България” и отговаря за всички R&D процеси и планове в производствените структури на хранителния холдинг в страната. Атанас Урджанов е част от екипа на „Белла България” от самото създаване на компанията през 1992 г. През годините е отговарял за производството на продукти в категориите тестени, месни и маргарини. Той е икономист, зам.-председател на Асоциацията на месопреработвателите в България и член на управителния съвет на Съюза по хранителна промишленост.

Siemens България и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничество. Документът предвижда задълбочаване и разширяване на партньорството. Новият договор цели развитие и насърчаване на директните контакти между преподавателите, служителите, студентите, факултетите, катедрите и отделите на ТУ-София и Siemens в образователни и научни области от взаимен интерес. Той включва провеждане на стажове за студенти от ТУ-София в Siemens България; предоставяне на оборудване с марка Siemens на ТУ-София за учебни цели; yчастие на експерти на Siemens в лекции и семинари на ТУ-София; участие в съвместни научни и изследователски проекти и практически инициативи и други.

Борбата с кражбите на електроенергия и съоръжения, възможностите за увеличаване на инвестициите в електроразпределителната мрежа, както и пътищата за решаване на проблемите в енергетиката обсъдиха на работна среща регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал с председателя на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев и заместник-председателя на Асоциацията Румен Радев. Участниците в срещата изразиха позиция против кроссубсидирането на цената на електроенергията между бизнеса и домакинствата и призоваха за по-строги законодателни мерки, които да ограничат кражбите. За първите девет месеца на 2015 г. кражбите на съоръжения, собственост на ЧЕЗ, са нанесли щети за над 2,5 млн. лева. Компанията е установила и 4 615 кражби на ток, в резултат на които е дотаксувана електроенергия в размер на едва 24 млн. киловатчаса, макар че кражбите може да са продължавали с години.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg