EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: WV изтегля "Golf"-и, Siemens и Valeo

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: WV изтегля "Golf"-и, Siemens и Valeo

mail10:32 | 11.05.2016прегледи 813 коментарикоментари 0


Германският концерн „Фолксваген“ започва изтеглянето на 15 хил. автомобила модел „Голф“, които са засегнати от т.нар. дизелов скандал, съобщава изданието FOCUS. Предвижда се на „Golf TDI Blue Motion” с двигател 2.0 да бъдат подменени софтуерите, които не отчитат коректно стойностите на вредните емисии, изхвърляни в атмосферата.
Планираното за края на февруари изтегляне на 160 хил. автомобили модел „Пасат“ до този момент не може да стартира заради технически проблеми, уточниха от компанията.

 Siemens и базираният във Франция производител на части и системи за автомобилната индустрия Valeo подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие в областта на високоволтовите двигатели за електрически автомобили. С обединението двете компании целят да се наложат като световен лидер в производството на иновативни и достъпни високоволтови компоненти, както и системи за цялата гама от електрически автомобили, включваща хибриди, плъгин хибриди и изцяло електрически автомобили. Надграждайки своето портфолио, съвместното предприятие ще осигури пълна синергия при производството и ще създаде основа за устойчив ръст и рентабилност. Siemens и Valeo ще притежават дял от по 50 % и ще упражняват съвместен контрол. Структурата на компанията ще е съобразена с изискванията на световния пазар и международната конкурентна среда. Централата й ще е базирана в Ерланген, Германия, с локации и във Франция, Норвегия, Полша, Унгария и Китай.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg