EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Wizz Air, МЕТРО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Wizz Air, МЕТРО

mail11:21 | 07.06.2022прегледи 868 коментарикоментари 0


Wizz Air планира да назначи 2000 нови членове на кабинния екипаж и над 800 нови пилоти в мрежата си до декември 2022 г. 100 души ще бъдат наети само в България тази година като част от местния кабинен екипаж. Това обяви Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air. Разширяването на екипа ще помогне на компанията да постигне целта си да оперира с 500 самолета и 20 000 души екип до 2030 г., а на локално ниво ще подкрепи развитието на туризма и икономиката в България.

Авиопревозвачът приема кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без никакъв досегашен опит. Авиокомпанията ще осигури професионални обучения на всички избрани кандидати, които продължават между четири и шест седмици, в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават финансиране през целия период на обучението. Wizz Air има стриктни критерии, за които следи при процеса за подбор на кадри, като например: да са навършили 18 години, да достигат 210 см изправени на пръсти, да имат завършено средно образование, да владеят свободно – писмено и говоримо – английски и български език, и да могат да плуват.

------------------------------

И тази пролет екипът на МЕТРО България се включи в традиционното засаждане на изчезващия сорт български домати „Розова магия“ в с. Първомай, област Петрич. За шеста поредна година компанията се фокусира върху съхранението на автентичните български вкусове и подкрепя родните фермери в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“.  

Инициативата обхваща локални артикули, доставяни от редица малки земеделски производители директно до 11-те магазина на компанията в цялата страна. Реализираният обем на български плодове и зеленчуци през последните години непрекъснато нараства, като през 2021 г. достига до 8 600 тона. Асортиментът включва автентични български сортове домати, краставици, лук, чушки, зеле, боб и много други зеленчуци, а изобилието от местни плодове е също толкова впечатляващо.

За успешното засаждане на тазгодишната реколта на изчезващия сорт български домати „Розова магия“ допринесе и опитът на домакина Красимир Учителски – един от производителите, който работи съвместно с МЕТРО България вече четири години и е част фермерите, включени в програмата. Неговата продукция на домат „Розова магия“ достига 23 000 кг. годишно и се отглежда по естествен път, благодарение на топлия и благоприятен климат на петричкия район.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093