EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: United Airlines, SkyHansa Казахстан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: United Airlines, SkyHansa Казахстан

mail08:35 | 04.04.2024прегледи 702 коментарикоментари 0


Ново съвременно летище ще се появи в Казахстан на територията на свободната икономическа зона "Хоргос - Източна порта". Предвижда се съвместният казахстанско-германски проект да се реализира на три етапа, като ще бъдат привлечени  250 милиарда тенге (около 550 милиона долара) инвестиции и бъдат създадени 700 нови работни места от компанията Skyhansa.

Компанията е създадена през март 2024 г., като нейн ръководител е Ерик Шортанбаев. Планира се летището да заработи през 2027 г., а проектът да бъде напълно завършен, вкл. допълнителната прилежаща инфраструктура, до 2032 година. Капацитетът на новото летище ще бъде 50 хил. тона товари, а капацитетът на пътническия терминал - до 500 човека на час.

Освен изграждането на международно гражданско пътническо и карго летище, проектът включва цялата необходима инфраструктура, както и поетапно разширение, в т.ч. и построяване на хотел и търговски и развлекателен център.

Инвеститорите възнамеряват също да разширяват и развиват комплекса от търговски и туристически услуги, в заведения за хранене и настаняване. Германският партньор е компанията The Hansa Consortium, която възнамерява да инвестира в проекта. Източник: money.bg 

---------------------

Една от най-големите американски авиокомпании - "Юнайтед еърлайнс" (United Airlines), помоли своите пилоти да си вземат отпуск през май заради закъснения при доставките на нови самолети, които превозвачът е поръчал от Boeing, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на "Юнайтед еърлайнс" заяви, че не става дума за натиск, а само за предложение.

"Поради скорошните закъснения в доставките на Boeing нашите прогнозни полетни часове бяха намалени и ние предлагаме на нашите пилоти да излязат в доброволен отпуск през май, за да намалим излишния персонал", каза говорителят на авиокомпанията Лесли Скот.

"Юнайтед еърлайнс" не е получила толкова самолети от моделите на Boeing - 737 Max и 787 Dreamliner, колкото очакваше, посочват от компанията.

източник: БТА, Money.bg

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg