EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: ThyssenKrupp Nucera, Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: ThyssenKrupp Nucera, Apple

mail15:30 | 21.12.2023прегледи 1066 коментарикоментари 0


Фирмата за производство на водород "Тисенкруп Нуцера" (ThyssenKrupp Nucera), която осъществи първичното си публично предлагане и дебютира на борсата във Франкфурт през юли, отбеляза силен ръст на финансовите си показатели през изминалата фискална година, докато бизнесът й се разраства, но очаква оперативна загуба през 2024 г., предаде ДПА.

Продажбите през годината до септември са се увеличили със 70 на сто до 652,8 милиона евро (712,7 милиона долара), съобщи дъщерното дружество на германския индустриален конгломерат "Тисенкруп", като през периода юни-септември е регистриран ръст от 47 на сто спрямо последното тримесечие на предходната финансова година.

Печалбата преди лихви и данъци (EBIT) се увеличи от 8,8 милиона евро на 23,8 млн. евро за посочения период, докато чистата печалба расте от 6 млн. на 22,5 млн. евро.

---------------------

"Епъл" (Apple) обяви, че тази седмица ще спре временно продажбите в САЩ на своите смарт часовници модел "Серия 9" (Series 9) и Ултра 2 (Ultra 2). 
Американската корпорация се опитва да разреши търговски спор, свързан с патентното право върху технологията, благодарение на която устройствата могат да измерват нивото на кислород в кръвта на потребителя, предаде Ройтерс. 

Решението на "Епъл" идва, след като през октомври американската Комисия за международна търговия (ITC) издаде нареждане, въз основа на което може да бъде забранен вносът на смарт часовниците на "Епъл". Комисията е установила, че технология, вградена в тези устройства, нарушава патентни права на технологичната компания "Масимо" (Masimo). Тя обвинява "Епъл", че е наела нейни бивши служители, които са откраднали от "Масимо" технология, благодарение на която може да бъде измерено нивото на кислород в кръвта. Фирмата твърди, че технологичният гигант е инсталирал тази технология в своите смарт часовници, без да е получил нейното разрешение. 

На този фон  "Епъл" обяви, че от 21 декември спира продажбите от своя онлайн магазин на смарт часовниците от тези серии. От 24 декември те няма да се продават и във физическите магазини в САЩ. Извън страната продажбите им ще продължат. Потребителите, които вече са купили от тези смарт часовници, няма да бъдат засегнати от решението за спиране на продажбите им в САЩ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg