EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: RF на печалба, Fiat Chrysler изтегля 300 хил. коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: RF на печалба, Fiat Chrysler изтегля 300 хил. коли

mail13:36 | 24.04.2019прегледи 1128 коментарикоментари 0


Радио Франс (Radio France) отчете чиста печалба за  миналата година, обръщайки гръб на дефицита за първи  път от 2014 година, предаде Франс прес. В комюнике на френското национално радио, обединяващо Франс ентер (France Inter), Франс енфо (France Info), Франс мюзик (France Musique), Франс кюлтюр (France Culture), Франс бльо (France Bleue) и Фип (Fip) е посочено, че миналата година Радио Франс е отчело чиста печалба от 7,3 милиона евро спрямо чистата загуба от 4,8 милиона евро през 2017 година. В съобщението се казва, че това е резултат на политиката на икономии и овладяване на разходите, провеждана от радиото от 2014 година, както и от стратегията за управление на проекти за развитие. Оборотът на Радио Франс се е увеличил с 2,3 на сто до 671,2 милиона евро. Собствените приходи (извън аудиовизуалната такса), а именно - постъпления от реклама, продажба на билети за концерти и издателска дейност - са нараснали с 8,6 на сто до 84,9 милиона евро.

Инвестициите са се увеличили с 5 милиона евро до 45,2 милиона евро в разгара на ускорения преход към цифровизация на радиото.

--------------------

Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) изтегля над 300 000 автомобила в Северна Америка заради проблем с трансмисията, който може да доведе до нежелано придвижване на автомобила, предаде Асошиейтед прес. Изтеглянето засяга компактните Додж дарт (Dodge Dart) (2013-2016 година) с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Компанията посочи, че може да не сработи втулка и кабелите за предавките да се откажат. Това означава, че когато шофьорът сменя на предавка за паркиране или друга, предавката може да не се смени, а колата да се придвижи сама. Фиат Крайслер посочи, че няма информация за катастрофи или жертви във връзка с този проблем, но съветва собствениците на тези коли да изключват двигателя и да минават на предавка за паркиране преди да напуснат колата. Дилърите ще заменят втулката безплатно. Очаква се изтеглянето да започне на 31 май. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg