EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Maersk, Ryanair

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Maersk, Ryanair

mail11:07 | 12.04.2022прегледи 783 коментарикоментари 0


Датската компания Maersk, специализирана в морските товарни превози и обслужване на пристанищни терминали, създава и авиационно подразделение - Maersk Air Cargo, се казва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.

Това се налага с оглед "удовлетворяването на глобалните нужди на авиопревозите", както и за задоволяване на "нуждите на клиентите от интегрирана логистика", се казва още в съобщението. "Виждаме постоянно растящ интерес към превозите по въздуха, което ни кара да засилим собствените си възможности и да развием допълнително стратегията на превозите на товари", посочва Торбен Бенгтсон, ръководител на отдела за превози по въздуха на Maersk.

Компанията ще ползва самолети, взети под аренда, както и авиопаркът от 15 самолета, които са включени в структурата на товарната авиокомпания Star Air, влизаща в състава на Maersk.


Ирландската авиокомпания Ryanair обяви, че стартира програма за набиране и обучение на до 500 нови пилоти във Франция в рамките на предвиденото наемане на персонал, съпровождащо възстановяването на въздушния трафик. Това съобщи в комюнике авиопревозвачът, цитиран от Франс прес.

Тази програма е в партньорство с Astonfly, една от най-големите частни школи за пилоти във Франция и ще позволи на компанията да продължи да привлича висококвалифицирани професионални пилоти, за да поддържа растежа си в Европа, уточни нискотарифният авиопревозвач. 

Това наемане на персонал се вписва в по-мащабна програма на компанията за набиране на нови служители, оповестена миналото лято и включваща обучение на хиляди пилоти за полетите  с новите самолети Boeing 737 MAX, уточни говорител на нискотарифния превозвач пред АФП.

"Райънеър" ще наема до 1000 пилоти годишно през идните четири години, уточнява  в комюникето Шийнън О’Шей, отговорник за обучението на екипажите в Ryanair.

Новата програма, стартирала във Франция, ще предостави на авиокомпанията набор от талантливи пилоти и добри професионалисти от цяла Европа, за да отговори на нуждите на мрежата на авиопревозвача, която става все по-голяма, добави той.

Особено засегната от пандемията от Ковид-19, както и целия въздушен сектор, водещата европейска авиокомпания е отчела най-лошата си финансова година през 2020/2021 със загуба от порядъка на 1 милиарда евро и обяви, че съкращава около 3000 работни места.

Въпреки продължаващата несигурност, породена от скока в случаите на Ковид-19  в Европа, войната в Украйна и повишените разходи за живот, "Райънеър" е оптимист в дългосрочен план.

Компанията предвижда засилване на трафика през идните пет години. В края на януари Ryanair прогнозира растеж от 50  на сто до близо 225 милиона пътници за финансовата 2026 г. спрямо 149 милиона пътници годишно преди пандемията.


Тагове: Ferrero, Ryanair 
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037