EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: GE, OTE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: GE, OTE

mail15:16 | 18.01.2019прегледи 438 коментарикоментари 0


Американската компания "Дженерал електрик" е заявила намерение да участва като потенциален доставчик на оборудване за проекта за АЕЦ "Белене" и доставчик на оборудване в турбинна зала, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя уточни, че писмото на компанията е дошло в края на декември 2018 г. За интереса на американската компания към проекта съобщи още преди година вицепремиерът Томислав Дончев. Сега той е официализиран. Министър Петкова каза, че до момента са водени разговори с няколко инвеститора - с най-голямата китайска държавна ядрена корпорация CNNC, както и с Корейската хидро-атомна енергийна компания. От страна на френската "Фраматом" също е налице подобен интерес.

Гръцкият телекомуникационен гигант OTE е сключил споразумение за продажба на целия си дял в "Телеком Албания" на българската компания "Албания Телеком Инвест" АД на обща стойност €50 млн., съобщи "Дойче Телеком". "Албания Телеком Инвест" АД се контролира от Спас Русев, действащ акционер на българския телекомуникационен оператор "Виваком", и от Елвин Гури, албанско-български инвеститор. Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г. "Юробанк" е участник като финансов консултант на ОТЕ.

 Когато преди време се срещнах със СЕО-то на Дойче Телеком започнахме разговор да придобия всичките им балкански дружества. В Румъния те имат две - бившият държавен телеком и отделно мобилен оператор и вече сме започнали преговори. Искам да придобия и двата и да ги слея, защото такава е тенденцията - да имаш и инфраструктура освен оператор.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg