EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: EVN, Нестле, Televic България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: EVN, Нестле, Televic България

mail18:10 | 20.05.2022прегледи 1328 коментарикоментари 0


Достигнатите от EVN България инвестиции от 2 млрд. лв. в страната представляват близо 7% от всички инвестиции в енергийния сектор от 2005 г. досега. Това са инвестиции, осигуряващи работни места както в компанията, така и при фирмените подизпълнители, 99% от които са дружества, базирани в България. Тези инвестиции играят решаваща роля и за регионалното развитие. За целия период EVN е осигурила средно по 4% от всички инвестиции във всяка една
от 9-те области в Югоизточна България, в които работи. Така допринасяме както за икономическия растеж на регионите, така и за привлекателността им за правене на бизнес.

-----------------------

Над 62 млн. лв. са инвестициите на Нестле България само за последните 4 години, въпреки турбулентните времена. Фокусът при преките инвестиции на Нестле България за 2022 е разширяването на производствените мощности във фабриката в София и новата поточна линия на Smarties. Ключов фокус продължават да бъдат и социално отговорните проекти, реализирани от компанията. Това стана ясно по време на традиционната годишна среща, представена от Петър Стоилов, Изпълнителен директор, Нестле България, Нели Ангелова, Мениджър Комуникации, Нестле Югоизточен пазар, и специалния гост Иванка Стойнич, Мениджър Устойчивост за Югоизточен пазар, с представители на медиите.

Амбицията на Нестле България е през 2022 година да произведе над 18 000 тона готова продукция от фабриката в София, които да достигнат до 34 експортни пазари, сред които такива като Германия, Англия и Франция с брандовете Kit Kat и Smarties в съотношение съответно 87% към 13%. 94% от производството на фабриката у нас е за износ, което реално демонстрира продукт с добавена стойност от български производител, използващ и българска пшеница с годишен обем от около 2 500 тона.

----------------------

Televic България, световен лидер в разработването, производството и инсталирането на високотехнологични комуникационни системи, стартира строежа на нова производствена база до Пловдив. Инвестицията е в размер на 10 млн. лева, като строежът започна в края на 2021 г., а плановете са фабриката да бъде завършена още в края на тази година. На официалната „първа копка“ присъстваха Н. Пр. Фредерик Мьорис, посланик на Кралство Белгия в България, Томас Ферщратен, изпълнителен директор на Televic Group, Димитър Иванов, кмет на община „Марица“, както и редица други ключови обществени фигури и журналисти.


Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от високотехнологични комуникационни системи на Televic, ще бъде разположена в непосредствена близост до първата сграда на Televic в с. Царацово, община Марица, област Пловдив. Новата фабрика ще заема над 5 500 кв. м. застроена площ, включващи административни и складови площи, като проектът ще допринесе значително за инфраструктурното и икономическото развитие на региона.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101