EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: EasyPay - плащане с карта, Dundee - приходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: EasyPay - плащане с карта, Dundee - приходи

mail11:15 | 16.08.2023прегледи 811 коментарикоментари 0


Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността ѝ в България за първата половина на 2023 г. достигат 260 млн. долара. По-голямата част от тях – около 137 млн. долара – са генерирани от мината в „Челопеч“, а останалите 123 млн. долара – от по-новата мина на компанията в България – „Ада тепе“ край Крумовград.

Общо за първите шест месеца от новата година Dundee отчита ръст на приходите от дейността в България от близо 30 млн. долара, или около 12% спрямо съпоставимия период на миналата година. Успехът се дължи предимно на финансовите резултати от „Ада тепе“.

Приходите за компанията от мината край Крумовград растат с 51% спрямо първата половина на миналата година благодарение както на по-големия обем продадено злато, така и на по-високите му цени.

През първата половина тази година мината е произвела значително повече злато в сравнение със същия период на миналата. За сметка на това финансовите резултати от мината в Челопеч падат с 9%.

Това се дължи главно на по-ниските обеми произведен и продаден метал и по-ниски реализирани цени на медта. Те са частично компенсирани от по-ниските такси за обработка и транспорт в мината и по-високите реализирани цени на златото. Постъпленията на компанията от дейността ѝ в България формират около 80% от общите приходи на канадското дружество по цял свят.

----------------

До края на годината компанията за парични преводи EasyPay "Изипей"ще приема плащания с карти на гишетата си в страната, обяви Георги Маринов, изп. директор на ePay.bg и EasyPay.

Компанията с 32-годишна история планира през август и септември 2023 г. да стартира поставянето на лицензирани банкомати на територията на страната. Те ще работят като истински АТМ, но в тях ще могат и да се внасят пари.

За момента ще бъдат поставени 80 банкомата в по-големите населени места на страната. На по-голямата част от касите на EasyPay ще бъдат инсталирани специализирани устройства, които ще проверяват личните карти при заявка за извършване на някои услуги, например за получаване на превод.

Тези устройства ще бъдат свързани с МВРза да се пресекат възможностите за теглене на бонуси от хазартни игри с фалшива самоличност и други подобни престъпления.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158