EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Daimler, Kia, Hyundai

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Daimler, Kia, Hyundai

mail12:33 | 03.04.2019прегледи 679 коментарикоментари 0


Подразделението на Даймлер (Daimler) за камиони е придобило мажоритарен дял в специализираната в автоматизирано шофиране американска компания Торк роботикс (Torc Robotics). Това съобщи германският автомобилостроител, цитиран от ДПА.

Двете компании планират заедно да пуснат на американския пазар автономни камиони от ниво 4 през следващите 10 години. Ниво 4 означава, че превозните средства са изцяло автоматични, но все още се нуждаят от контрол - това е едно стъпало под изцяло автоматизираните камиони от ниво 5.

В партньорство с Торк Даймлер ще може да осигури "изключително голям технологичен скок", заяви управляващият Даймлер тракс Мартин Даум.

Даймлер обяви, че ще инвестира 500 милиона евро (562 милиона долара) в автоматизран транспорт през следващите години. Даум не разкри на каква стойност е мажоритарният дял в Торк.

Торк робтикс, чиято централа е в Блексбърг, Вирджиния, е създаден през 2005 година и има 120 служители. Планът е Торк да продължи да работи самостоятелно въпреки мажоритарния дял на Даймлер, заяви Даум, като добави, че двете компании ще си сътрудничат тясно.


Американските власти обявиха, че са започнали две отделни разследвания срещу Киа (Kia) и Хюндай (Hyundai), след като са получили над 3100 жалби за инциденти с внезапни пожари в автомобилите на южнокорейските автомобилостроители, предаде Франс прес.
Тези инциденти, които са се случили без сблъсък, са предизвикали един смъртен случай и около 103 ранени, според регулатора на пътния транспорт Ен Ейч Ти Ес Ай (NHTSA).
Близо 3 милиона превозни средства Киа и Хюндай биха могли да бъдат изтеглени, докато траят разследванията, които започнаха на 29 март, според регулатора.
По-подробно, предмет на разследванията са около 1,3 милиона автомобила Хюндай Соната (Hyundai Sonata) и Хюндай Санта Фе (Hyundai Santa Fe), модели 2011-2014 година.
При Киа са засегнати близо 1,7 милиона автомобила Оптима (Optima) и Соренто (Sorento) модели 2011-2014 година и Соул (Soul) (2010 -2015). Цитираният от Ен Ейч Ти Ес Ай смъртен случай е станал с автомобил Киа. Срещу автомобилостроителя са подадени най-много жалби (1784) и с автомобилите му има най-много ранени (77).
Според публикуваните от Ен Ейч Ти Ес Ай документи получените жалби са срещу внезапно възникване на огън най-вече в отделението на двигателя.
Предупреден през юни 2018 година от асоциация на участниците в движението, регулаторът поиска два месеца по-късно документи от двете автомобилни компании, за да разбере как са се случили тези пожари и какви са последствията от тях.

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg