EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирмени новини:”Гранд Каньон София”& „Полимери”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини:”Гранд Каньон София”& „Полимери”

mail09:35 | 23.07.2015прегледи 2122 коментарикоментари 0


“Гаранти-коза България” ЕАД получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за инвестиционния проект „Гранд Каньон София“. Проектът предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места, като целта на инвеститора е наемане на възможно най-голям брой хора с висока квалификация за предоставяне на висок клас услуга. „По време на строителството на обекта ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души. Изпълнителният директор Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта. Той допълни, че „Гранд Каньон София“ е едва първата инвестиция на фирмата в България. Плановете на компанията предвиждат реализирането на втори проект в столицата ни, който ще бъде четири пъти по-голям, както по отношение на мащаба, така и на размера на инвестицията.

Проектът на “Гаранти-коза България” ЕАД предвижда изграждането върху придобит от дружеството терен на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ в себе си търговска, хотелска част, парк с множество атракционни езера, скейт борд парк и открита детска площадка, наречен „Гранд Каньон София“, находящ се в гр. София, район Младост, местност „Младост 3“. Сертифицираният проект е на стойност 120 млн. лв. Комплексът ще бъде разположен между централната част на града, летище София и различни бизнес центрове, като ще има връзка с метрото. Търговският център ще бъде с архитектура, реализирана под формата на каньон, с множество зелени и водни площи. Каньонът ще минава през целия комплекс и с подземната си открита пешеходна зона ще отвежда гостите на комплекса към метрото.
 

Българският център за данни „Датикум“ АД се присъедини към най-големия световен център за обмен на IP трафик между глобални оператори - Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Независимата неправителствена организация обезпечава взаимната свързаност и peering услуги между стотици мрежи по света и обслужва трафик, който достига около 4 терабита в секунда. Включването на българския дейта център гарантира още по-високо качество на услугите, които компанията предоставя на своите клиенти. Припомняме, че център за данни „Датикум” е част от „Сирма Груп Холдинг“ АД, която планира скорошно първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).
 

Нито един купувач не се яви на проведения в сряда търг за продажба на недвижими имоти на някогашния химически завод "Полимери" в Девня. Предприятието, което години наред бе контролирано от Николай Банев, влезе в процедура по несъстоятелност преди две години и половина. Заради липсата на интерес активите ще се предложат отново на по-ниска цена. Срещу обявената цена от близо 46 млн. лв. за продажба бяха предложени 1033 декара земя, 18 сгради и метални постройки, строително съоръжение и 110-киловолтова подстанция. Липсата на купувачи е заради цената, която все още е прекалено висока за предлаганите активи. Преките вземания, за които претендират кредиторите на дружеството, са около 35 млн. лв. За покриването им в рамките на месец предстои да бъде проведен втори търг, на който цената от 46 млн. лв. за активите, предложени за продажба, ще бъде намалена с 20%, т.е. с около 10 млн. лв.

ОББ е реализирала печалба за 2014 година (след провизии и облагане с данъци) в размер на 76 285 768 лева и наличната неразпределена печалба от минали години в размер на 884 434 лева. Според решение на управляващите й органи средствата от печалбата са разпределени в резерв „Неразпределени печалби“. Собственият капитал на ОББ към края на 2014 година възлиза на 1,165 млн. лева и осигурява равнище на капиталова адекватност от 27,4 на сто, или с над 13,9 пункта над регулаторното ниво, изисквано от Българската народна банка.


Теодор Тошков е новият бизнес мениджър „Напитки и Нестле Профешънъл” в Несле България. Към момента той заема позицията бизнес мениджър „Нестле Профешънъл” в компанията, а считано от 1 септември 2015 г. ще разшири отговорностите си, поемайки бизнеса с напитки и млечни продукти.
Теодор Тошков започва работа в Нестле България през 1996 г. като регионален мениджър за Северна България и продължава развитието си на различни длъжности до 2000 г., когато поема поста национален мениджър „Продажби”. През 2008 г. заема сходна длъжност в Нестле Русия, а от 2010 г. се връща отново в България.
 


Източници:фирми, Министерство на икономиката, в. Капитал

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903