EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирмени новини:Монтюпе, Хюверфарма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини:Монтюпе, Хюверфарма

mail14:12 | 23.11.2015прегледи 1025 коментарикоментари 0


Хювефарма придобива голям химически завод в Гаресио, Италия от фармацевтичната компания Санофи. Условията на сделката подлежат на одобрение от компетентните власти в Италия и ще бъдат предмет на търговско споразумение между страните, което следва да бъде финализирано през пролетта на 2016 г. Компанията иска да разшири дейността си в областта на химичния синтез, с цел разработване и производство на продукти, активни субстанции или междинни продукти за хуманна и ветеринарна медицина. С придобиването на завода в Гаресио, Хювефарма ще разполага с индустриална система, в състояние да реализира комплексни химични реакции на синтез. Хювефарма заема 14-то място в класацията на компаниите във ветеринарно-медицинския бранш в световен мащаб. Тя разработва, произвежда и предлага, както ветеринарно-медицински продукти, фуражни добавки, ензими, пробиотици за животновъдството, така и продукти за хуманната медицина. Седалището на Хювефарма е в България, като 100% от капитала е собственост на Адванс Пропъртис.

В промишлена зона „Дълга лъка“ във Велико Търново „Кроношпан” изгражда нов завод, който ще е с разгъната застроена площ от 27 хил. квадратни метра. За него е предвидена собствена железопътна линия и товарен терминал. Вложението ще е над 100 млн. евро и ще се реализира на няколко етапа. Архитектурното бюро „Никел“ е изготвило проекта на инвеститора „Кроношпан“. Новата фабрика ще е на мястото на бившите халета на „Дървообработване ВТ“. Ненужните цехове в момента се събарят, за да се подготви площадката. Предвидено е мегазаводът за плочи от дървесни частици да работи на 4 смени от по 6 часа. Покрай него се отварят и близо 100 нови работни места.  Дружеството „Кроношпан” купи дървопреработвателно предприятие „Дървообработване ВТ” за почти 5 млн. лв. Обект на сделката са земята и сградите. Част от оборудването вече е продадена, а друга – запазена. Всички бивши работници на ламелния завод са наети при новия собственик.

Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст” представи интелигентен софтуер, който може да предположи истинността на дадено потребителско съдържание, решавайки по този начин проблема с разпространението на слухове в интернет. Тригодишният проект, който се съфинансира по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания в областта на информационните и комуникационни технологии, има за цел да отговори на предизвикателството с широкото разпространение на невярна информация в мрежата. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

Върховният административен съд (ВАС) разреши на производителя на алуминиеви компоненти за автомобилната индустрия "Монтюпе" да пусне първата си производствена линия до окончателното решение по делото. Това стана с отмяна на предварителното изпълнение на заповедта, издадена от директора на РИОСВ – Русе, в края на септември. Audi е ключов клиент за "Монтюпе" и спирането на производството може да доведе до сериозни финансови щети. Автомобилната компания формира около 30% от оборота на завода в Русе, а средният месечен оборот с унгарското поделение на Audi е 2.5 млн. евро. Продукцията на затворената първа линия представлява около 50% от произвежданите в завода цилиндрови глави за Audi, или 15% от общия оборот.

Източници:Money,Борба - Велико Търново, ITJobs, Капитал

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg