EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирмени новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини от България

mail13:00 | 03.12.2014прегледи 1249 коментарикоментари 0


Производителят на продукти за ветеринарната медицина "Биовет" е увеличил приходите и печалбата си през деветмесечието в сравнение със същия период на миналата година. В края на септември общите приходи са нараснали с 3% до 141.7 млн. лв., основната част от продажба на продукция. Повишението на разходите е по-слабо и така "Биовет" е успяла да увеличи печалбата си с 38% до 11.6 млн. лв. Намаление има при разходите за материали и за лихви, а тези за външни услуги и заплати са нараснали леко.
Източник: Капитал
Консолидираната печалба на Агрия Груп Холдинг в края на третото тримесечие на 2014 г. възлиза на 7.37 млн. лв., като се повишава с 42.8% спрямо година по-рано, когато бе отчетен положителен финансов резултат от 5.16 млн. лв. Съвкупните приходи на компанията към края на септември са 83.7 млн. лв., като отчитат спад от реализираните 108.1 млн. лв. за година по-рано. Паричните средства на дружеството бележат ръст до 3.5 млн. лв., или с 1.5 млн. лв. за последните 12 месеца. Агрия Груп Холдинг прогнозира за цялата 2014 г. счетоводна печалба от 11.5 млн. лв. и приходи от 143 млн. лв. Прогнозата за 2015 г. е за 12.6 млн. лв. печалба и 150 млн. лв. приходи.
Източник: Profit.bg
Мебелната фабрика „Карабулев” в Плевен отива на тезгяха. Имотът от малко над 29 000 кв. м ще бъде продаден на търг от частен съдебен изпълнител, като наддаването ще започне от 1,44 млн. лв. Само цената на земята е 450 000 лв., което представлява 75 на сто от пазарната стойност на имота, показва оценката на вещото лице. Дали чрез търга ще бъде намерен нов собственик на имота ще стане ясно на 14 януари 2015 г. От 13 декември тази година до 13 януари 2015 г. желаещите ще могат да подадат оферта за покупка на имота. Мебелното предприятие в Плевен работи от 1995 г. Справка в Търговския регистър показва, че имуществото на компанията е запорирано през октомври по искане на банка, която претендира за дълг от 446 000 лв. и малко над 55 000 лв. лихви по него.
Източник: Новинар
175 стари и вече неизползваеми коли се рециклират дневно у нас. „През 2013 г. в България са рециклирани 64 035 автомобила.", каза Силвана Тодорова, мениджър в компанията за рециклиране на стари коли „Евро Стийл Трейд". Средно около 93% от материалите, вложени в производството на нов автомобил, могат да се рециклират. Това на теория свежда до минимум количеството на депонираните отпадъци, които биха могли да окажат отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве. Рециклирането на старите коли намалява значително енергийните разходи за добив и производство на нови суровини и не замърсява околната среда. В един стандартен автомобил се съдържат над 65% стомана и желязо. Стоманата се използва за направата на купето, вратите, капака, багажника и калниците. Тези части включват минимум 25% вече рециклирано съдържание, защото желязо от скрап е задължителна съставка при производството на нова стомана.
Източник: Труд
ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух, показва проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., което оценява щетите от замърсяването и чистота на въздуха във всяка една страна. В топ 30 на промишлените замърсители попадат още и два от тецовете, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки - "Бобов дол" и "Брикел" с горивната си инсталация в Гълъбово. Наред с България петицата по най-големи замърсители се оформя и от Полша, Румъния, Германия и Великобритания.
Източник: Сега

Първата копка на завод за фитинги бе направена в Айтос. Технологията е съвсем нова за Европа, нови работни места ще бъдат разкрити през май догодина, когато ще заработи завода. Зад новата инвестиция стоят Красимир Янкулов и Красимир Апостолов, които са съдружници от 20 години. От близо седем години те управляват завод за производство на радиатори в Индустриалната зона в Айтос, където работят 20 работници. Сега разширяват производството с финансиране по ОП "Конкурентноспособност". Първият етап от проекта включва изграждането на нови две халета за ново производство - на фитинги, части, необходими за сглобяване на радиатори. Очаква се в новия заво на първо време да работят 50 души като броят им да достигне до 120. Продукцията ще бъде изцяло за износ-за Русия, Гърция, Македония.


Ипотеките на търговеца на горива "Петрол" към Корпоративна търговска банка (КТБ) вече са заличени, стана ясно от справки в Службата по вписванията. Причината е, че компанията сменя обслужващата си банка и постепенно рефинансира или погасява старите си задължения към КТБ, обясни изпълнителният директор на "Петрол" Милко Димитров. Според справката вече са заличени тежестите върху поземлени имоти и сгради, всичките в София. В последния отчет на дружеството към края на септември банковите му задължения са 123 млн. лв., от които над една пета са краткосрочни с падеж до 12 месеца, показва неконсолидираният отчет. В сравнение със същия период на миналата година размерът на дълговете не се е променил, а в бележките няма информация към кого са заемите и дали има промяна в обслужващите банки.
Източник: Капитал Dаily


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg