EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирмени новини: Алианц, Лидл & други

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини: Алианц, Лидл & други

mail14:29 | 16.07.2015прегледи 4915 коментарикоментари 0


Върховният административен съд (ВАС) потвърди имуществена санкция в размер на 104 240 лв., наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на пенсионно осигурителното дружество “Алианц България”. Производството пред КЗК е образувано по искане на друга пенсионна компания - Ай Ен Джи. Установеното нарушение се състои в това, че през 2011 г. осигурителни посредници, които са действали от името и за сметка на „Алианц България” са посещавали клиенти на Ай Ен Джи в домовете им, разяснявали са им предимствата на прехвърлянето на партидите им към “Алианц България”, подпомагали са ги при попълването на заявленията, а в някои случаи и на осигурителните договори, като лицата само са подписвали формулярите. Осигурителните посредници са ги вземали и предавали за извършване на незаконни нотариални заверки, които се искат, за да се прехвърлят парите на клиентите към „Алианц България”. Това според КЗК, а и според ВАС влиза в противоречие с добросъвестната търговска практика. Всяко физическо или юридическо лице, на което са причинени вреди в резултат на установеното нарушение, има право на обезщетение.
"Лидл България" ЕООД планира изграждането на най-големия си логистичен център в страната. Той ще бъде построен край Кабиле върху терен от 188 декара. Очаква се изграждането да започне в началото на септември. Обектът вече има разрешение за строителство и в момента се провежда процедура за избор на изпълнител. Архитектурният проект е изготвен от варненския архитект Мартин Христов. "Лидл - България" ЕООД навлезе на българския пазар през 2010 г., като в момента притежава 70 магазина в 39 градове в страната, които се обслужват от Логистичния център в Равно поле. В новия логистичен комплекс край Кабиле ще работят около 100 души.

Най-големият български производител на хранителни добавки в страната Фортекс Нутрасютикалс разширява развойната си дейност и стартира производство на лекарствени продукти в производствената база в кв. Суходол в столицата.  Компанията получи разрешително от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) за производство на лекарствени продукти. До момента компанията е инвестирала 5 млн. лв. за изграждане и модернизация на производствената си база. До края на 2015 г. компанията планира да има регистрирани 10 лекарствени продукта. Първият продукт, с който ще стартира фармацевтичното производство, е препарат за бързо облекчаване симптомите на простуда и грипоподобни състояния, заболявания на горните дихателни пътища, алергичен ринит и ринофарингити. Продуктът ще се отпуска без лекарско предписание и е със запазеното търговско наименование Флурапид. Други направления, в които Фортекс Нутрасютикалс ще стартира производство на лекарствени продукти, са неврология, ендокринология, горни дихателни пътища, както и болкоуспокояващи препарати. Фортекс Нутрасютикалс е изцяло българска компания, изнася продукцията си за над 15 страни от Европа и Азия, и предлага повече от 100 продукта в портфолиото. Работодател е на 70 души, с годишен оборот от близо 8 млн. лева.

Германската компания за производство на опаковъчни машини Multivac планира да изгради нова фабрика в България или Румъния. Фирмата работи по проект за ново производство на стойност 2,5 млн. евро и първоначално ще разкрие 80 работни места, като фокусът ще бъде производството на технически модули. Ръководството на компанията се очаква скоро да вземе финално решение за локацията на инвестицията, като изборът се свежда до България или Румъния. Компанията присъства в 140 страни и осигурява заетост на 4 500 работници в седем производствени бази в различни части на света. Към момента компанията има представителство в София.

Един от най-големите производители на авточасти в България - германската „ВИТТЕ Аутомотив България" ЕООД, продължава да разширява дейността си в страната. Компанията ще пусне от средата на юли в експлоатация нова производствена линия в обновената сграда на ул. „Дунавски кът" 7 в Русе, съобщиха от дружеството. Там ще започне производство на съвсем нов продукт - шарнири за заден капак на луксозните автомобили AUDI A6 и AUDI A8. В края на годината ще започне и производство за новите модели на Volvo S60 и S90. Работата ще започне на трисменен режим, като новите работни места до края на годината ще надхвърлят 40. Целият нает персонал до момента бе обучен и подготвен в заводите на ВИТТЕ-групата от специалисти на място в Германия. Новите работни места са както за производствен персонал, така и за специалисти - ръководители в производството, инженери, специалисти поддръжка, логистика и други.


Млекопреработвателното предприятие "Кодап" се продава на търг от Уникредит Булбанк заради неплатени дългове, става ясно от обявление на банката. Дружеството е по-известно с марките си My Day. Банката е обявила за продажба търговското предприятие без производствените активи. Минималната цена за "Кодап" е 5.1 млн. евро, срещу които кандидат-купувачите могат да получат правата, задълженията и фактическите отношения. За цената не се дължи ДДС, уточняват от "Уникредит". Предприятието "Кодап" е заложено в Уникредит Булбанк, а според обявлението за продажба производственият актив е предоставен като обезпечение на друг кредитор. Това е причината да се продава само фирмата, без мощностите.
 

За първото полугодие на 2015 г. през летище София са преминали над 1,913 млн. пътници, с 4,1% повече в сравнение със същия период на миналата година. По редовните международни линии пътникопотокът бележи ръст от 5% на годишна база, като най-предпочитаните дестинации са Лондон, Виена, Милано, Париж, Брюксел. Общо над 64 хил. са пасажерите по вътрешните редовни линии от София до Варна и Бургас, като при тях се регистрира спад от 9,7%. През първите шест месеца на 2015 г. от летището са излетели и кацнали общо 21 217 самолета, което представлява ръст от 3,5% на годишна база. С 4% повече полети са извършени по редовни международни линии, а по вътрешните линии е отчетен спад от 3,7% спрямо миналата година. По-малко са изпълнените чартърни полети и специализираните товарни превози.
 

Дружеството Лев Инвест АДСИЦ е реализирало загуба към второто тримесечие на годината, в размер на 46 хил. лв. Приходи липсват. Общите разходи отчитат спад от 13.21 % спрямо предходния период до 46 хил.лв. Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за II-ро трим. на 2015г. Към 30 юни 2015г. дружеството показва печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.02лв. Собственият капитал на дружеството към полугодието на 2015г. е 621 хил. лв. , като спрямо същия период на 2014г. се е увеличил с 4.19 %.

Източници:Прессъобщения, Монитор, Money.bg, в.Капитал, МИ

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg