EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирма "Ирис" 3 години не плаща данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирма "Ирис" 3 години не плаща данъци

mail09:10 | 02.08.2011прегледи 711 коментарикоментари 0


Фирмата "Ирис БН" ЕООД, която има претенции за 11 млн. лв с лихвите към общината за отчуждаване на имот, всъщност не си е плащала данъците в продължение на три години. 
"Ирис-БМ" дължи 11 хил. лв данък недвижим имот, при отчетна стойност от 1999-та година на земята 70 хил. лв и 200 хил. лв на сградата върху нея. Към момента фирмата продължава да държи блокирани акциите на СО. Собствениците на веригата хипермаркети "Европа" дължат 2.1 млн. лв, от които чрез съдия-изпълнител са преведени 300 хил. лв. Заради забавянето на погасяването на задълженията местната власт в София ще иска частен съдия - изпълнител да обяви имотите им за публична продан. Същата мярка ще се иска и за "Теодора Пропъртис", които дължат над 400 хил. лв. Фандъкова очаква в следващите 2 месеца "Кремиковци" да започне изплащане на задълженията си. Дълговете на СУ "Св. Климент Охридски" вероятно ще бъдат разсрочено изплатени.
От началото на годината общината е направила 35 ревизии. От 15 август екипът за ревизии в СО се удвоява. За първите седем месеца на тази година са събрани общо 302 048 951 лв. собствени приходи на общината – с 14.2 млн. лв повече в сравнение със същия период през 2010-та година. Събраните средства от Данък върху недвижимите имоти са близо 55 млн. лв. Повишението на събираемостта е 7.8 млн. лв. "Този месец успяхме да преодолеем негативната тенденция по отношение на таксата битови отпадъци, така че вече имаме с 1.2 млн. лв повече събрани пари от таксата в сравнение със същия период от миналата година или общо около 105 млн. лв", обясни столичният кмет. Добре върви изпълнението на приходите от данъка върху възмездните сделки – с 6 млн.лв. Преодолява се забавянето в изпълнението на приходите от данъка върху превозните средства – събрани са 65 % (50 млн.лв) от предвидените. За ползване на детски градини са събрани 1 млн.лв повече от седеммесечието през 2010-та година.
Новите изисквания на МЗ за здравословно хранене в детските градини няма да доведат до увеличение на таксата. Изпълнението на приходната част на бюджета позволява продължение на дейностите и реализацията на проектите по капиталовата програма. Днес започва изграждането на последната детска градина от програмата за построяване на детски градини на местата на опасни бараки в село Волуяк. Тя ще бъде за три групи и ще има ясла. Общината е пред подписване на договор и за реконструкцията на моста на бул. "Драган Цанков". Цената ще бъде под 800 хил. лв. От туристически данък са събрани 1.097 млн.лв. От разрешителни за строителство за последния месец са събрани над 1.5 млн. лв. /БГНЕС

 


Тагове: дългове, община
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg