EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финландия:Мигрантите да събират сняг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финландия:Мигрантите да събират сняг

mail13:43 | 03.12.2015прегледи 1912 коментарикоментари 0


Министърът на правосъдието и труда на Финландия Яри Линдстрьом предложи на търсещите убежище да се занимават с трудова дейност по време на престоя си в центровете за прием на бежанци, съобщава Yle.
Мигрантите може да извършват полезен труд като бране на ягоди или събиране на сняг. Дейността им няма да бъде заплащана, тъй като без одобрение на молбата им за убежище те нямат право да бъдат наемани на договор и съответно да получават заплащане.
Според Линдстрьом обаче важното в случая е, че докато чакат разглеждането на документите им, мигрантите може да се занимават с нещо полезно, а не просто да играят футбол или други игри.

По неофициални оценки на ден през турско-българската граница преминават между 300 и 400 нелегални мигранти. По всичко изглежда, че бизнесът на онези, които са специализирани в трафик на хора, процъфтява, коментира телевизионният канал ARD.
"Мрежата функционира, защото турските и българските трафиканти работят заедно. Те събират бежанците в Истанбул, след което ги транспортират с микробуси до границата при Одрин. Оттам те продължават пеша към България", разказва Кирил Кидеров, началник на граничната полиция в Малко Търново.
Въпреки наличието на ограда по границата, преминаването през България с относително добри познания на местните условия може да се превърне в изгодна сделка. Правителството в София се опасява, че бежанците, които сега не могат да преминават през Македония и Сърбия, биха могли да избягат към Европа през България. Гражданите на Пакистан, Иран и Сомалия попадат в т.нар. "малък Бейрут" - квартал в столицата в София, където дори се обсъждат на глас цените на трафикантите. Докато българските власти наблюдават отдалеч.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg