EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансови затруднения блокират проект по ИСПА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансови затруднения блокират проект по ИСПА

mail15:30 | 09.04.2010прегледи 961 коментарикоментари 0


Фирмите - изпълнителки на проекта за подмяна на водопроводната и канализационна мрежи в Кюстендил преустанови работа, заради финансови затруднения.
Ръководителят на проекта инж. Тихомир Тонов коментира пред радио Фокус - Кюстендил, че проблемът е в забавено плащане от страна на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). „Преведени са ни 10% от средствата по договора, като аванс. Ние сме изпълнили близо 50% от дейностите, като от тях близо 30-35% са и актувани”, коментира Тонов. Според него, веднага щом се получат финансовите средства и фирмата се разплати с доставчиците, работата ще продължи.
Областният управител на Кюстендил Любомир Анчев, потвърди информацията и изказа мнение, че вероятно спирането на средствата ще предизвика назначението на комисия по изпълнението на проекта и, ако всичко е наред, няма причина дейностите да не бъдат продължени. „Няма институция и гражданин на Кюстендил, който да не иска нормално разрешение на този проблем и приключване на проекта в рамките на определения срок”, поясни Анчев.
Според него Областна администрация не е оторизирана с права по този проект, като това е в правомощията на ресорните министерства. „Никой обаче няма да е съгласен с наложена евентуална санкция за забавяне изпълнението на проекта, ако при него са спазени всички изисквания по договора и няма констатирани нарушения”, допълни Анчев.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1102