EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансов контрольор – най-горещата професия в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансов контрольор – най-горещата професия в света

mail11:56 | 11.12.2009прегледи 2224 коментарикоментари 0


Хората, които знаят как да направят бърза печалба, са сред тези, които последните две години заемат едни от най-бързо развиващите се позиции, пише в свой материал за АП Кристофер Ругабер.
Сега развиващите се индустрии подпомагат финансовите фирми да разберат как да следват правилата.
Финансовите контрольори и съветници (financial examiners and compliance officers) се очаква да са две от общо 30-те най-бързо развиващи се професии през следващите 10 години, прогнозират от министерството на труда в САЩ.
Робърт Джонсън, старши директор в CFA Institute, смята, че този доклад всъщност е добра новина за финансовия пазар.
Финансовата индустрия се разрасна толкова бързо, че хората бяха привлечени по грешен начин към нея, купуваха и продаваха активи, без всъщност да ги оценяват и да разбират действията си, казва той.
Ако брокерските компании и други институции увеличат фокуса си върху дейността на съветниците, това ще е прекрасна новина за инвеститорите, смята Джонсън.
Очаква се финансовите контрольори да се увеличат с  40% за периода от 2008 до 2018 г., като те ще се наемат от банки, застрахователни компании и други финансови фирми, както и от правителствени агенции. Те ще са натоварени със задачата да следят и гарантират, че фирмата спазва федералните закони, валидни за индустрията, в която оперира. Според министерството на труда в тази професия ще са заети 38 хил. души през следващите 10 години.  
Дейността на финансовите съветници е подобна, като най-често ще са наемани на работа от правителствени регулатори и финансови фирми. Като численост те са повече от контрольорите и се очаква ръст в тяхната професия от 31% до 341 хил. до 2018 г.
Счетоводителите и одиторите ще се увеличат с 279 хил. за 10 години и така през 2018 ще са почти 1.6 млн. души.
Всички тези професии ще спечелят от увеличаващата се и усложняваща се регулаторна система, смятат от министерството на труда.
На всеки две години то прави прогнози  колко работни места ще се генерират през следващото десетилетие и в кои индустрии и какви точно ще бъдат те.
Много от професиите, които ще се развиват бързо през следващото десетилетие, са свързани със здравеопазването. Очаква се здравните помощници да се увеличат с 50% до 1.4 млн. души през 2018 г., а лекарите-асистенти ще са с 34% повече до 104 хил.
Броят на информационно-технологичните експерти също ще продължа да расте. Бизнесът използва все по-сложни интернет мрежи и увеличава сигурността.
Сред развиващите се професии ще са и ветеринарите, като след десет години те ще са с една трета повече.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg