EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финалът на Шампионска лига - €200 млн. най-богатият

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финалът на Шампионска лига - €200 млн. най-богатият

mail15:50 | 27.05.2011прегледи 1328 коментарикоментари 0


Победителят в тазгодишния финал на UEFA Champions League ще се наслаждава на рекордни икономически ползи от €126 милиона според ново проучване, направено по поръчка на MasterCard. Комбинация от официални награди, увеличаване на стойността на отбора, засилени телевизионни и медийни права и по-висока стойност на бранда ще помогнат на отбора-победител да спечели гигантски приходи, докато загубилият отбор също ще се възползва от около €73 милиона.
Докладът MasterCard Heart of Sports Commerce изчислява, че финалът между висшите клубове в Европа сега е на стойност около €369 милиона – €17.5 милиона увеличение на стойността спрямо Финала през миналата година. Това увеличение е в резултат на това, че на финала на UEFA Champions участват два отбора, за които се смята, че са едни от най-ценните футболни брандове.
Икономическият ефект от финала на UEFA Champions League Final на Wembley 2011– ключови цифри:
Лондон, градът домакин, ще има икономически ползи в размер на €52 милиона.
Клубът, който спечели в събота вечер, ще подобри състоянието си с около €126 милиона – €16 милиона повече в сравнение с последния път, когато Manchester United FC и FC Barcelona играха един срещу друг в Рим през 2009 г.
Отборът, който изгуби финала, ще се радва на приходи от €73 милиона.
Европейската спортна икономика ще получи стимул от €100 милиона.
Интересът от Латинска Америка би могъл да генерира до €100 милиона под формата на икономически дейности.
Професор Саймън Чадуик, автор на доклада, заяви: “Manchester United FC срещу FC Barcelona е финалът мечта, що се отнася до повечето футболни фенове. Но английските и испанските шампиони са два от най-успешните отбори и извън терена. Заедно те ще спечелят общо €200 милиона и ще направят този финал най-апетитния в историята на европейския клубен футбол.” Тази година финалът на UEFA Champions League ще стимулира и икономическа активност и отвъд границите на Англия и Испания. В по-широк план европейската икономика ще бъде стимулирана с около €100 милиона, докато милиони гледат мача в барове и заведения, харчат пари за различни стоки, като същевременно се очаква залаганията из целия континент също да скочат.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg