EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Филип Морис искат минимален акциз за цигарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филип Морис искат минимален акциз за цигарите

mail19:09 | 19.05.2009прегледи 1667 коментарикоментари 0


smoking1Въвеждане на минимален акциз върху цигарите у нас предлагат от Филип Морис България. Предложението е обсъдено на среща между заместник финансовия министър Кирил Желев и Питър Имре, директор Корпоративни отношения на компанията за България и Румъния, съобщи Дарик радио. По този начин ще бъдат гарантирана определена събираемост за държавата.
Според Имре страната ни е единствената в Европа, където има толкова голяма разлика между най-ниските и най-високите цени на цигарите. Експертът обаче смята, че с въвеждането на минимален акциз ще се намали тази разлика.
В момента с повишаването на акциза, от което следва и поскъпване на цигарите, пушачите не намаляват консумацията, а сменят марката цигари с по-евтина. Според Имре, ако се ограничи ценовата война, това няма да се случва и в действителност ще се постигне целта за намаляване на тютюнопушенето сред населението.
Питър Имре бе категоричен, че въпросите за приватизацията на Булгартабак от световната компания не са обсъждани на срещата. Той оказа да коментира възможен интерес на Филип Морис за закупуване на дружеството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg