EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Филип Морис инвестира в бездимни продукти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филип Морис инвестира в бездимни продукти

mail12:33 | 21.06.2017прегледи 612 коментарикоментари 0


Филип Морис Интернешънъл Инк.  обяви плановете си за инвестиция в размер на 320 млн. долара в нова високо-технологична фабрика в Дрезден, Германия, в която ще се произвеждат иновативните бездимни продукти HEETs - тютюневите стикове, които се ползват с IQOS /устройството за нагряване на тютюн/. Строителството на съоръжението с площ 80 000 кв. м. се планира да започне до края на 2017 г. Пускането в експлоатация е планирано за началото на 2019 г. Във фабриката се очаква да работят около 500 души.

IQOS и HEETs се предлагат на пълнолетните пушачи в Германия от юни 2016 г., като в началото бяха пуснати за продажба пилотно в Мюнхен, Франкфурт и Берлин. В момента новите продукти се продават в основни градове на повече от 25 пазари в света. В своя коментар при обявяването Андре Каланцопулос, Главен изпълнителен директор на ФМИ, каза:„Тази инвестиция представлява още една стъпка към едно бъдеще, в което бездимните изделия ще заменят цигарите. Над 2 милиона души вече са се отказали от цигарите и са преминали към IQOS, и ние сме убедени, че това е само началото. Поели сме твърд ангажимент да отговорим на търсенето на потенциално по-малко вредни алтернативи на цигарите.“

Фредерик де Вилде, Президент на ФМИ за Регион „Европейски съюз“, добави: „Успешният старт на IQOS в Германия и резултатите на продукта в други европейски страни ни дават повод за оптимизъм. Европа се превърна в център на инвестициите в изследователска и развойна дейност на ФМИ за разработване на по-добри алтернативи на цигарите.“

Германия става част от увеличаващия се списък от държави, в които ФМИ произвежда тютюневи стикове за IQOS, сред които са Италия и Швейцария. Освен това ФМИ наскоро обяви преустройство на цигарената си фабрика в Гърция. До края на 2018 г. ФМИ планира да достигне общ производствен капацитет за хийт стикове HEETs от близо 100 милиарда къса.

От 2008 г. във ФМИ работят над 400 учени и експерти и са инвестирани над 3 милиарда долара в изследователска и развойна дейност за извършването на научни изследвания на бездимните продукти. Компанията предоставя своите научни методологии и констатации за независима оценка от трети страни и е публикувала своите изследвания в над 200 статии и книги от 2011 г. до сега. Резултатите от научните изследвания, проведени от ФМИ, сочат, че IQOS може да намали риска от вредно въздействие в сравнение с пушенето, и е по-добър избор за онези, които така или иначе биха продължили да пушат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg