EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Филиал на Националния център за протезиране в Гоце Делчев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филиал на Националния център за протезиране в Гоце Делчев

mail10:30 | 24.10.2011прегледи 1134 коментарикоментари 0


Ерол Емилов
В Гоце Делчев беше открит нов филиал на Националния център за протезиране – Горна Баня. Той ще бъде от голяма полза на жителите на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, които имат проблеми с двигателната система.
Специално за EconomyNews.bg управителят на центъра в Горна Баня Десислава Боюклийска съобщи, че такива филиали има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и други големи градове. Благодарение на новия филиал в Гоце Делчев ще се спестят много време и пари на много хора, на които се налага да пътуват до столицата или до друг голям град, за да им бъдат направени изследвания, прегледи или имат нужда от протезиране. На място ще идват специалисти от София и ще извършват тези манипулации. Лентата беше прерязана от самата Боюклийска, а за правилното функциониране на филиала ще отговарят Бисер Младенов и Мария Банева.
„В района на Гоце Делчев, в който живеят над 45 000 души, в момента има близо 5 000 диабетици. Те нерядко получават усложнения, които след време могат да ги доведат пред нашите кабинети. Задачата на филиала е да се полагат такива профилактични усилия, че негативните последици от тези заболявания да се предвидят и предотвратяват по-рано. Отделно от това децата и ранната им профилактика ще бъде наша постоянна и настойчива грижа. С помощта на детските и училищните лекари, на социалните служби и други структури в Общината искаме да изградим система за предварителна здравна информация и защита, за да може още от най-ранна възраст детските увреждания да бъдат установявани и лекувани ефективно, за да се избегнат бъдещи усложнения. Ние предлагаме цялостна гама от продукти и услуги - от изкуствени крайници, шини, корсети и ортопедични обувки до всички видове индивидуални ортопедични средства и приспособления, с които да изправим отново на крака нашите пациенти”, сподели още Боюклийска.
Основни фигури на откриването бяха учителят от село Абланица Арбен Терзиев и колежката му Росица Газиева, чиято е и идеята за подобен център в южния град. Терзиев имал и личен мотив да желае толкова силно това да се случи. Преди време той завел болното си дете при специалисти, които го изпратили в Горна Баня. Там намерил Десислава Боюклийска и изразил желанието си да открият филиал за протезиране и в Гоце Делчев. Главните виновници споделиха, че освен безплатните процедури, които ще се извършват в центъра, всяка седмица ще се провеждат консултации със специалисти. Затова ще бъде изготвен и график. Консултации и вземане на мерки за специални обувки, корсети и протези ще се провеждат и във всички населени места. Така няма да се налага на хората да пътуват до Гоце Делчев.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg