EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фиат & Старбъкс данъчни галеници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фиат & Старбъкс данъчни галеници

mail18:01 | 22.10.2015прегледи 1759 коментарикоментари 0


Европейската комисия заключи, че Люксембург и Нидерландия са предоставили избирателни данъчни предимства съответно на „Фиат файнънс енд трейд“ и „Старбъкс“. Те са неправомерни съгласно правилата на ЕС за държавните помощи, се посочва в прессъобщение на представителството на ЕК за България.
След задълбочени разследвания, които започнаха през юни 2014 г., Комисията заключи, че Люксембург е предоставил избирателни данъчни предимства за финансовия филиал на „ Фиат“, а Нидерландия — на филиала за печене на кафе на „Старбъкс“. Във всеки от тези случаи данъчните становища, издадени от съответния национален данъчен орган, изкуствено са занижили дължимия от дружеството данък.
Поради това Комисията разпореди на Люксембург и Нидерландия да съберат неплатения данък съответно от „Фиат“ и „Старбъкс“ с цел да се премахне неоправданото конкурентно предимство, от което са се възползвали, и да се възстанови равенството с другите предприятия в подобно положение. Подлежащите на връщане суми възлизат на най-малко 20 милиона евро за всяко дружество. Това означава също, че дружествата вече няма да могат да се възползват от по-благоприятното данъчно третиране, предоставено с тези данъчни становища.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157