EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фестивал на солта край Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на солта край Бургас

mail17:10 | 26.08.2015прегледи 2495 коментарикоментари 0


За трета поредна година на Атанасовското езеро край Бургас  ще се проведе  „Фестивалът на солта“.
В Атанасовско езеро повече от 100 години се произвежда сол чрез изпарение на морска вода, а солниците и резервата със същото име живеят в хармония и са добър пример за взаимна полза и изгода между бизнеса и природата. Солниците с техните диги и валове са идеално място за гнездене и почивка на стотици хиляди птици, а водите с различна соленост и дълбочина привличат разнообразни безгръбначни, а оттам и птици, които се хранят с тях. Това е една почти съвършена система, която обаче за да работи перфектно се нуждае от ремонти отвреме-навреме и от грижи през цялото време. Точно затова в Атанасовското езеро действа един проект за опазване и възстановяване на лагуната с благозвучното име „Солта на живота“, а за да популяризира езерото и всичко, което се случва във и около него се провежда Фестивала на солта.
Темата на Фестивала през тази година е „Симбиоза“, под въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро. За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.
В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, Солничар за един ден, въздушна йога, дръм съркъл, арт работилница за рамки и много музика.
Фестивалът е насрочен за 28 август 2015 (петък) от 16.00 до 22.00 часа в южната част на Атанасовско езеро до администрацията на солниците (откъм морето).


Тагове: сол, фестивал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg