EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фестивал на меда във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на меда във Варна

mail16:15 | 07.11.2012прегледи 460 коментарикоментари 0


Във Варна официално бе открит VII Фестивал на меда, предаде репортер на Радио „Фокус”-Варна. В изложението участват над 20 пчелари от цялата страна. Щандовете по традиция са разположени на площад „Съборни” - бившия Понеделничен пазар. Фестивалът, който се провежда под патронажа на областния управител на Варна Коста Базитов, ще продължи до 11 ноември. В откриването се включиха и фолклорни групи, които веселиха със свои изпълнения всички присъстващи.

Цените на меда не са по-ниски от тези в магазините и пазарите, но пък произходът и качеството са гарантирани.
Основната цел на „Фестивала на меда" е да се популяризират всички пчелни продукти, като се дава възможност на пчелари производители да представят своята продукция, с богатото си разнообразие, без посредничеството на преработватели и търговци, а директно на граждани и гости на Варна чрез дегустация преди покупка.
По думите на производителите българите изяждат годишно по 600-700 грама мед, но пчеларите съветват да консумираме поне килограм. Продуктът е полезен за целия организъм. Пчелният мед е не само храна и добра козметика. Той е доказано лечебно средство.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg