EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермерски фестивал с дъх на малини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерски фестивал с дъх на малини

mail15:10 | 04.09.2017прегледи 10747 коментарикоментари 0


Фермерският фестивал, който всяка сряда се организира пред Министерството на земеделието на 5-ти септември, ще е с дъх на малини.

Младият производител на малини Александър Нанов ще покаже няколко интересни малинови рецепти. Преди да се насочи към малините, той е бил няколко години барман на Санторини. И със сигурност ще изненада с интересната рецепта за малиново мохито, при това безалкохолно. Ще има и други малинови коктейли, малиново желе, малини с кисело мляко от кравефермата в Нефела. Малините на Александър са в преход към био. За разкош ще има и пресни боровинки.

В Шатрата за демонстрации в началото на пазара ще има дегустации на два пъти през деня: между 12 и 14 часа и между 17 и 18 часа.

И на това издание на фестивала отново ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчийски храни, представени лично от техните производители – малки семейни ферми от страната.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите. Производството на мнозина от тях бе подкрепено от проекта „За Балкана и хората“, изпълняван с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Организатор на Фестивала е Фондацията за биологично земеделие Bioselena / Биоселена. Фермерският фестивал се организира в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и Район Средец, Столична община.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg