EUR 1.9558
USD 1.8014
CHF 1.9742
GBP 2.2975
CNY 2.4850
you tube
mobile version

Фермерски пазари в Добрич-Констанца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерски пазари в Добрич-Констанца

mail15:02 | 05.06.2017прегледи 1076 коментарикоментари 0


В Добрич и в Констанца ще започнат да работят фермерски пазари за биопродукти с финансовата подкрепа на програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България". За началото на проекта съобщи на пресконференция председателят на сдружението "Черноморски център за развитие" Нели Господинова. На фестивали "Дарове на природата" българските фермери ще покажат производството си в Румъния, а румънските - в България. На път за Черноморието румънски туристи се спират на пазара в Добрич и особено ценят шабленската капия. Румънските майстори  са особено добри в приготвянето на сирена и други продукти от мляко. Време е да бъде изградена румънско-българска органична предприемаческа мрежа, чрез която чистите храни по-лесно да достигат до потребителите, посочиха от Черноморския център за развитие. Ние сме не просто пред криза, а в самата криза на здравословното хранене и ще обучим дребни производители в сертификацията и маркетинга на органичните храни, заяви Господинова, която е и ръководител на проекта.
Начинанието ще подобри качеството и ще увеличи количеството на органичните храни в Румъния. България има добър опит в биопроизводството и проектът ще насърчи румънски предприемачи за нов бизнес, каза Михаела Миря-Кандя - изпълнителен директор на сдружението "Маре Нострум", което е партньор в инициативата.
Биопроизводители от Добрич представиха на първата среща ръжен и пълнозърнест хляб, омесен със закваска и изпечен в пещ с каменен под, натурални тахани от ядки и семена, произведени по стара технология, и други продукти./БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg