EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермерите в Аржентина спряха продажбите на зърно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерите в Аржентина спряха продажбите на зърно

mail12:50 | 18.01.2011прегледи 521 коментарикоментари 0


Аржентинските фермери спряха продажбите на пшеница, царевица и соя и излязоха на стачка срещу ограниченията на износа, подновявайки спор, който бе сред причините за поскъпването на зърното на световните пазари до рекордни стойности преди три години, предаде Ройтерс. Седемдневният протест на земеделските производители в южноамериканската страна, която е един от най-големите доставчици на храни в света, би могъл да засили опасенията за доставките точно когато заради климатичния феномен Ла Ниня (влиятелни температурни колебания в тропическата част на Тихия океан - бел. ред.) се влошават перспективите за производството на соя и царевица.
Магистралите край Зърнената борса в Росарио бяха необичайно пусти тази сутрин след натоварения уикенд на извозване на зърно до мелниците преди стачката, която не се очаква да наруши износа.
Аржентинските фермери от години водят спор с правителството за ограниченията върху износа, насочени към овладяване на двуцифрената инфлация и гарантиране на достъпни доставки на всекидневни хранителни продукти.
Те твърдят, че квотната система за износ на пшеница и царевица позволява на мелничарите и износителите да плащат по-ниски цени на фермерите и настояват президентът Кристина Фернандес де Кирхнер да отмени ограниченията, за да могат те да се облагодетелстват от високите цени на зърното при отличната им реколта.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg