EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фериботите не са застрашени от Дунав мост 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фериботите не са застрашени от Дунав мост 2

mail12:15 | 07.03.2013прегледи 628 коментарикоментари 0


Времето ще покаже дали най-удачният път за автомобилния трафик е през Видин след като се пусне Дунав мост 2. Това каза за Радио „Фокус”-Видин Добри Радев, управител на фериботните комплекси Видин и Оряхово. Според него едва ли фериботите ще останат без работа. Трасето, по което пътува автомобилният трафик през ферибот Оряхово, е Бекет – Крайова, който е много по-кратък. „От Видин през моста също ще се пътува за Крайова, но пътят до Видин не е от най-добрите. Всичко е въпрос на сметки – колко е разстоянието до Видин, след това до Крайова и оттам за Тимишоара”, обясни Радев. Освен това много зависи какви ще бъдат таксите за преминаване през моста, допълни Добри Радев.

Очакваме трафик от над 100 хиляди превозни средства още през първата година, след като пуснем в експлоатация Дунав мост 2, заяви по-рано Ивайло Московски, министър на транспорта в оставка. По думите му, на практика това са транспортните средства, които в момента преминават през двата ферибота при Видин и Оряхово, и които се очаква да предпочетат моста след неговото завършване.
„Надявам се още през този програмен период да бъдат стартирани проектите за обходния път на гр. Монтана и обходния път на гр. Враца, както и пътният участък Мездра - Ботевград. В процес на подготовка и предвидени за изпълнение през следващият програмен период на ОП „Транспорт” са изграждането жп участъка Видин - Мездра и пътният участък Видин – Монтана”, каза още Московски.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145