EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Федерален съд спря драмата на Детройт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Федерален съд спря драмата на Детройт

mail12:00 | 29.07.2013прегледи 702 коментарикоментари 0


Федерален съд по фалитите подкрепи властите на Детройт и замрази делата, които оспорват решението за обявяване на банкрут на града, като заяви, че неговият съд е единственото място за гледане на дела по този казус, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.
С това решение съдия Стивън Роудс подкрепи позицията на Детройт, че е неуместно да се водят дела по банкрута на града извън съда по фалитите.
Най-големият досега фалирал американски град с население 700 хиляди души подаде в четвъртък миналата седмица молба за защита от кредитори във федералния съд и процедурата трябва да продължи от 30 до 90 дни. Чрез нея ще бъде решено дали градът отговаря на условията за защита и ще бъдат определени кредиторите, които ще се конкурират за останалите ограничени ресурси.
В петък щатски съдия нареди на губернатора на Мичиган Рик Снайдър да оттегли молбата за съдебна защита от кредитори в отговор на жалба, внесена от пенсионирани работници, които се опитват да защитят пенсиите си. Конституцията на щата Мичиган гарантира, че пенсиите на държавните служители няма да бъдат орязвани, нито изплащането им ще се забавя.
С молбата се иска защита от кредитори и профсъюзи, които предоговарят дълг от 19 милиарда долара и други задължения. До момента пенсиите не са били замразени или намалени при банкрута, но според официални лица има недостиг на средства и е възможно изплащането на пенсиите да бъде застрашено. По думите на Снайдър някои кредитори на Детройт не са сигурни, че ще получат средствата си обратно. Следващото заседание на съда ще бъде на 2 август.

 


Тагове: Детройт, съд
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg