EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

ФЕД проверява AIG

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД проверява AIG

mail10:37 | 20.01.2010прегледи 385 коментарикоментари 0


Президентът на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Бен Бърнанке направи необичаен ход, искайки "пълна проверка" от Конгреса на действията на централната банка при спасяването на застрахователния гигант AIG, съобщават AP и Reuteres.
С молбата си Бърнанке цели да опровергае критиките, отправяни към УФР за помощта от $182 млрд., която централната банка отпусна на AIG. Този спасителен пакет предизвика обществено недоволство, а Конгресът настоя да получи повече информация, най-вече след като бе оповестено, че спасената компания ще раздаде бонуси за милиони долари на свои служители от подразделението, което носи най-голяма отговорност за затрудненото й положение.
Комисия по надзор и правителствена реформа на Камарата на представителите вече води разследване, което има за цел да състави по-пълна картина на спасяването на AIG. Членовете на комисията се интересуват най-вече от подробности около плащанията за милиарди долари, направени от AIG към Goldman Sachs и други компании от Wall Street.  
Федералната резервна банка в Ню Йорк, която е една от 12-те банки в структурата на УФР, по-рано съобщи, че е предоставила на комисията 250 000 страници
документация за спасяването на AIG. Банката допълни, че не е оказвала натиск върху застрахователната компания да не оповестява информация за плащанията към компаниите от Wall Street.
Въпреки възраженията, че някои подробности по спасяването на AIG са поверителни, Бърнанке посочи, че е важно на Конгреса и обществото да бъде обяснено, че УФР и министерството на финансите са действали "във висш интерес на САЩ" и данъкоплатците. 



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4289