EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ФЕД запазва лихвените ставки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД запазва лихвените ставки

mail12:04 | 12.08.2015прегледи 1389 коментарикоментари 0


Федералният резерв е загрижен за ниската инфлация и няма да вдигне лихвените ставки, преди да види, че инфлацията се завръща към по-нормални нива, заяви в интервю за телевизия Блумбърг вицепрезидентът на Централната банка на САЩ Стенли Фишер.

Намираме се в интересна ситуацията, в която заетостта се увеличава доста бързо в сравнение с предишното й поведение, докато инфлацията е все още много ниска. Нашата загриженост относно това положение е да не прибегнем до вдигане на лихвените проценти, преди да видим завръщане на инфлацията, подобно на заетостта, към по-нормални (по-високи) нива, отбеляза Фишер.

Икономиката все още не се е върнала към нормалните времена, но ние се надяваме да се справим с това. Глобалната дезинфлация обаче е фактор, който ни притеснява, допълни Фишер.

Вицепрезидентът на Федералния резерв също така посочи, че голяма част от спада на инфлацията представлява само временно явление и е свързано с намаляване на цените на петрола и на суровините.

Това са неща, които ще се стабилизират в даден момент, така че ние няма да запазим вечно настоящите много ниски лихвени нива, посочи той и добави, че постъпващите икономически данни ще определят бъдещото решение на Фед./Финансов портал на БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg