EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фандъкова сменя районни кметове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фандъкова сменя районни кметове

mail09:10 | 07.11.2011прегледи 475 коментарикоментари 1


Позицията заместник-кмет по сигурността ще бъде съкратена, защото мисля, че може да се съчетава и с другите ресори. Това каза преизбраният кмет на София Йорданка Фандъкова в предаването "Неделя 150" на БНР. Нужна е оптимизация, трябва чувствително съкращаване на разходите, в това число и съкращаване на администрацията, каза още тя. Кметът съобщи, че ще запази половината от кметовете, с които досега са работили заедно, а в 12 района ще има нови кметове. За мен районният кмет е човекът, който е ключов при решаването на проблемите на София, защото той е най-близо до хората. Но ще искам от районните кметове много строга финансова дисциплина. Залагам на по-висока събираемост. До края на септември бяхме събрали над 55 милиона стари задължения. Важно е едни да не живеят на гърба на други, обясни Фандъкова. Столичният кмет обясни, че по време на втория си мандат няма да разчита само на колегите си от ГЕРБ, а и на тези от другите партии. Безспорно мнозинството в общинския съвет е на ГЕРБ, така беше и в предишния общински съвет. Аз разчитам не само на колегите от ГЕРБ, но и на всички общински съветници. Разчитам на силни аргументи в посоката, в която вървим и за която хората казаха – да, това е пътят и посоката - просто работете бързо и работете здраво, каза още тя.
Около 250 000 софиянци гласуваха за мен, хора от всякаква възраст, с различни професии, хора, които са не само симпатизанти на ГЕРБ. Важното е, че софиянци подкрепиха работата, която имахме през последните години, видимите резултати, както и дадоха заявка за ускорено развитие на София, съобщи Фандъкова.
Засега три партии са внесли искане за касиране на вота в София, заяви столичният кмет. Тези избори бяха наистина трудни, за първи път избори 2 в 1. Хората въпреки това, голяма част от тях упражниха правото си на вот. Безспорно имаше проблеми с организацията, все пак жалби винаги се подават. При предишния ми избор РЗС подаден жалба, съдът взе своето решение няколко месеца преди изтичането на моя мандат, но това е демократичният избор. В София разликата е достатъчно голяма, така че едва ли ще повлияе на изборните резултати. Но където има сигнали, съм категорична, че те трябва да бъдат проверени и истината да излезе наяве, подчерта кметът на София, допълни кметът.


 


Тагове: кметове, София
 
Коментари
 
arx. T. Todorov - 07-11-2011 г. 09:38:45

Браво за смяната на силно корумпираната М.Гутева. Поздравления от арх. Тодоров

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039