EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалшива викторина за 1 евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшива викторина за 1 евро

mail15:00 | 02.05.2011прегледи 852 коментарикоментари 0


Холандското дружество R&D Media с търговско наименование “Djugo” подмамва потребители да се включат в мнима викторина, като обещава ваучер за определен продукт на известни търговски марки като Икеа, Есприт, Дизел и др. срещу 10 SMS-a от по 1 евро. Офертата е привлекателна, тъй като ваучерът е на стойност над 450 евро. В същото време измамата може да засегне хора от която и да е точка на земното кълбо, тъй като предложението е отправено по Интернет.
Сигналът постъпи в Комисията за защита на потребителите (КЗП) по европейската система за обмен на информация за нелоялни търговски практики на Стария континент (CPC).
Регламентът за включване във викторината (описан на сайта www.djugo.com) изисква изпращане на отговори на въпроси чрез кратки текстови съобщения на специален номер. Според предварителната информация за спечелването на награда са необходими 10 есемеса, но на практика се оказва, че следва да са доста повече. Проверка е установила, че никоя от посочените известни марки няма общо с играта и не предоставя ваучери за нея. На практика без тяхно знание „Djugo” използва имената им, за да създава впечатление, че е солидна и заслужаваща довирие компания.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg