EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалитът на GM удря дилърските къщи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалитът на GM удря дилърските къщи

mail13:41 | 02.06.2009прегледи 1138 коментарикоментари 0


large_GM-plant1В магазините за продажба на коли от единия до другия край на САЩ въпросите около бъдещето на автомобилния гигант General Motors допълват обичайните пазарлъци и взаимни отстъпки, съобщава Асошиейтед прес.
Генералният мениджър на дилърската къща Rose Chevrolet в югозападия град Хамилтън, в щата Охайо, събра персонала си през уикенда, за да им каже следното.
" Rose Chevrolet ще остане, ние сме тук, за да продаваме коли и да ги обслужваме. Това няма да се промени", посочи мениджърът Ед Ларкин.
Но проблемите на GM, която обяви фалит разтревожи хората, които притежават или искат да купят кола, произведена от компанията, по време на рецесия,подкопаваща финансовата сигурност на много домакинства.
Клиентите, разтревожени дали ще могат да получат необходимото обслужване, трябва да имат предвид плановете на GM да затвори 1000 - 1200 по-слабо представящи ги дилърски къщи. Вероятно ще бъдат освободени над 2600 дилъри до 2010, посочва Асошиейтед прес.
Лео Чавес, посредник по продажбите на коли в района на Чикаго, казва че преживява болките на GM като собствени.
Той се опитва да се освободи от своя Понтиак гранд при, модел който повече не се произвежда от компанията. Само че цената му е спаднала и дилърите използват този факт при пазарлъка.
Някои дилърски къщи все още развяват големи американски знамена и убеждават хората "да купуват американското". Чуждестранните автомобилопроизводители обаче вече също станаха част от американския пейзаж със своите заводи и част обществото.
Ford Motors, вторият по големина американски автомобилостроител и единственият от Детройтската тройка, който не поиска държавна помощ, очаква увеличение на производството в заводите си в Северна Америка с 25 на сто до 435 000 коли през второто тримесечие.
През май компанията повиши прогнозата си за продукцията през второто тримесечие до 902 000 автомобила и камиони, което е с 19,5 на сто повече в сравнение с първото тримесечие.
Мениджърът на Rose Chevrolet - Ед Ларкин планира да отбележи 25-годишнината на дилърската къща този месец. Ще има официален обяд и ще бъде изразено признание към дългогодишните служители. Ще бъде организирано и тържество с клиентите. Ларкин се надява да може да предложи големи отстъпки при покупка на
Шевролети и очаква преструктурирането на GM да подобри дългосрочните перспективи за дилърските къщи.
БТА-ИКОНОМИКА ЕКСПРЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007