EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Факти за пазара на мед в Европа - инфографика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Факти за пазара на мед в Европа - инфографика

mail07:20 | 05.03.2018прегледи 5492 коментарикоментари 0


Европейският съюз е сред най-големите производители на пчелен мед в света, но въпреки това внася значими количества. Научете повече за пазара на мед в Европа.

zoom_sss

Европейският пазар в числа

Взети заедно, страните в ЕС са на второ място в света по производство на пчелен мед след Китай. Всяка година около 600 000 пчелари и 17 милиона кошера в ЕС произвеждат 250 000 тона мед.

Местното производство обаче не успява да покрие цялото търсене. През 2016 г. в ЕС са внесени около 200 000 тона пчелен мед; около 40% от този внос е от Китай.

Цените на европейския мед са по-високи от цените на конкурентите по света. Средната цена на внесения в ЕС мед е 2,23 евро на килограм, а средната експортна цена на меда, който ЕС изнася за трети страни, е 5,69 евро на килограм.

Здравето на пчелите - ключово предизвикателство

Пчелите опрашват селскостопански и диви култури и затова имат важно значение за земеделието в ЕС, сигурността на хранителните доставки и биоразнообразието.

Болести по животните, химически вещества и неблагоприятни климатични условия могат да застрашат пчелните кошери в Европа.

Защита на пчелите и на производителите на мед

Европейският парламент призовава за мерки за защита на пчелите и пчеларите в Европа. Депутатите препоръчват по-добра защита на пчелното разнообразие, засилване на финансовата подкрепа за пчеларите, забрана на вредните пестициди и борба с вноса на фалшив мед.


Тагове: мед, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg