EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ученици се учат на финанси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ученици се учат на финанси

mail11:00 | 10.09.2012прегледи 329 коментарикоментари 0


За десети пореден път Комисията за финансов надзор (КФН) ще проведе образователния семинар за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната на тема „Небанков финансов сектор в България” от 10 до 14 септември 2012 г., съобщи комисията. Обучението се организира съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката и Фондация „Атанас Буров”. Тазгодишното издание на форума се реализира и с активното участие на асоциациите от небанковата финансова сфера, сред които Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД), Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Асоциацията на застрахователните брокери (АЗБ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).
Десетото издание на образователната програма ще събере 26 участника от различни икономически училища в страната. Учениците ще се обучават по специално разработена програма, която включва разнообразна теоретична част и засилен акцент върху практическите елементи. Лекциите ще запознаят участниците с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари, както и ще им представят най-често срещаните казуси, с които потребителите се запознават, използвайки небанкови финансови услуги. Практическата част включва посещения в КФН, ИП „Карол”, „Еврохолд България”, „АЙ ЕН ДЖИ Пенсионно осигурително дружество" и Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК). По този начин учениците ще получат преки впечатления за това как реално работи “бизнесът”. Обучението ще завърши с официална церемония в сградата на КФН на 13 септември 2012 г, на която учениците ще получат удостоверения за успешно завършване на програмата „Небанков финансов сектор в България”.
Превърнала се вече в традиционно събитие, образователната програма се радва на успех и популярност не само сред учениците и учителите, но и сред представителите на бизнеса и медиите. Тази форма на обучение е част от инициативите на КФН за подобряване на финансовата грамотност на младите хора. Програмата не само ги запознава с практическите аспекти и функционирането на небанковите финансови услуги в страната, но и засилва техния интерес и разбирането им за света на финансите./ Агенция "Фокус"
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg